Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht 09-09-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Fietsendief aangehouden

VEENENDAAL Een agente van het mountainbiketeam heeft woensdagavond een man aangehouden voor het opgeven van een valse naam en het stelen van een fiets.

Tijdens de surveillance over het Boompjesgoed zag een agent een fietser zonder verlichting tegemoetkomen rijden. De agent wilde de man laten stoppen en hem over de verlichting aanspreken. De 20-jarige fietser uit Veenendaal wilde niet stoppen en probeerde weg te fietsen in de richting van het Schrijverspark. De agent wist met zijn mountainbike de weg te versperren, waardoor de man moest stoppen.

Nadat de 20-jarige man eerst een valse naam had opgegeven bleek ook dat hij de fiets gestolen had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Politie vordert fiets voor achtervolging verdachte

VEENENDAAL Politieagenten hebben woensdagavond van twee personen de fiets gevorderd om de achtervolging van een verdachte te kunnen voortzetten.

Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie een melding van een winkel aan de Corridor. Medewerkers van de winkel hadden een man gezien die eerder uit de garderobe van het personeel kleding had gestolen. Ter plaatse was de verdachte al gevlogen. De politie kreeg via een getuige door dat de 31-jarige verdachte uit Ede (Gld) op het Boompjesgoed liep. Eenmaal op het Boompjesgoed zagen agente de man rennen. Omdat hij al te ver weg was om hem rennend in te halen werden de fietsen van twee voorbijgangers gevorderd en konden agenten alsnog de verdachte aanhouden.