Rijn&Venen, 10.15 uur

Utrecht 09-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Overval op woning

WOERDEN- Op woensdagochtend werd een overval gepleegd op een woning. Omstreeks 09.15 uur kwamen drie onbekende mannen met bivakmutsen op, een woning gelegen aan de Hobbemastraat. De bewoners werden bedreigd met een vuurwapen en vroegen om geld. Dit werd gegeven en de mannen verdwenen weer met een onbekend geldbedrag. Na de overval werd door buurtbewoners twee knallen gehoord. Uit onderzoek is niet vast komen te staan of er daadwerkelijk geschoten is. De bewoners sloegen alarm en door de politie werd een onderzoek ingesteld en een buurtonderzoek gehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met het district Rijn & Venen, 0900-8844.

Aanrijding met letsel

MAARSSEN- Op woensdagavond raakte een fietser gewond. Omstreeks 20.30 uur reed een 49-jarige fietser uit Maarssen over de Zwanenkamp. Bij het tunneltje Zebraspoor/Zwanenkamp kwam de fietser in aanrijding met een onbekende scooterrijder. De fietser kwam ten val en liep letsel op aan zijn handen en enkel. De scooterrijder sloeg over de kop, stond weer op en reed weg zonder zijn gegevens achter te laten. De politie is op zoek naar de bestuurder van de donkere Piaggo scooter.

Rijden op gestolen bromfiets

WOERDEN- Op woensdagavond werd een 17-jarige jongen aangehouden omdat hij op een gestolen scooter zat. Omstreeks 20.25 uur werd een 17-jarige jongen uit Woerden gecontroleerd op de Oostdam. Zijn bromfiets werd onderzocht en onderzoek wees uit dat zijn bromfiets van diefstal afkomstig was. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Scootercontrole

WOERDEN/OUDEWATER/MONTFOORT/PAPEKOP- Op woensdag werd een scootercontrole gehouden op de Houttuinlaan, Industrieweg, Touwslag, Lijnbaan, IJsselveld en de Papekopperstaatweg. In totaal werden 74 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het hebben van te groot vermogen, rijden zonder certificaat en het rijden door rood licht. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding en doorrijden

WILNIS- Op maandag 30 augustus vond er een aanrijding plaats op de Ir. Enschedeweg. Omstreeks 18.15 uur uur reed een 23-jarige automobiliste uit Mijdrecht over de Enschedeweg. Voor haar reed een onbekend gebleven persoon in een wit bestelbusje. Deze remde en de 23-jarige had dit te laat in de gaten en botste op deze auto. De onbekend gebleven bestuurder stapte uit en vroeg of hij wat moest doen. De vrouw was door de aanrijding in de war en zij dat de man kon gaan. De man reed vervolgens weg. De politie zou toch graag in contact komen met de bestuurder van de weggereden auto en verzoekt te bellen met Rijn & Venen; 0900-8844.

Mishandeling van meisje

WOERDEN- Op vrijdagochtend 3 september werd een meisje geschopt en geslagen door onbekende jongens. Omstreeks 08.45 uur fietste een 14-jarige meisje uit Woerden over de Hogewalstraat. Plotseling werd ze hier tegengehouden door een jongen op een fiets en twee jongens op een brommer. De jongens dwongen het meisje te stoppen en moest afstappen. Zonder enige aanleiding werd het meisje geschopt en geslagen. Het meisje gilde maar dit mocht niet baten. Op een gegeven moment pakte een van de jongens een mesje en ze werd hiermee in arm gekrast. De jongens verdwenen vervolgens.Het meisje vertelde dit voorval later aan de politie en zij heeft de aangifte opgenomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling en verzoekt getuigen contact op te nemen met te politie Rijn&Venen 0900-8844.