PERSBERICHT - 2004-09-08

Eerste Capitool provinciegids: Noord-Brabant

Na anderhalf jaar hard werken ziet de eerste provinciegids in de serie Capitool reisgidsen het licht. Het eerste exemplaar van Capitool Noord-Brabant is op woensdag 8 september feestelijk uitgereikt aan gedeputeerde Onno Hoes.

De uitgave wijkt in opzet niet af van de vertrouwde formule en dat zullen de gebruikers waarderen: veel heldere, interessante informatie en honderden kleurenfotos, opengewerkte illustraties en overzichtelijke kaarten.

Toen den Hertog Jan kwam varen, te peerd parmant al triumfant. Na zevenhonderd jaren, in dit edel Brabants land.

De eerste regels van een bekend Brabants volkslied, stammend uit de Middeleeuwen. Als een van de oudste provincies van ons land, kent Noord-Brabant een rijke geschiedenis. De vele vestingsteden (o.a. s Hertogenbosch, Grave, Heusden en Willemstad), kastelen en historische musea herinneren aan het bijzondere verleden van dit land onder de Moerdijk.

Vele gezichten
Een provincie met veel gezichten. Van vruchtbare klei in de Westhoek tot zand-verstuivingen op de Peel. Van oude forten langs rivieren tot de High Tech Campus van Philips. Van het nationale beiaardmuseum in Asten tot het museum Lien voor figuratieve abstracte kunst in Fijnaart. Van het Dippie Doe kinderspeelpaleis in Best tot de wereldberoemde Efteling. Het is allemaal Noord-Brabant.

Land van burgers, boeren en buitenlui. Land van brouwerijen, kielencarnaval en Bourgondische restaurants. Land van kermis, theaterfestivals en ontelbare toeristische routes. Een provincie die schreeuwt om ontdekt te worden. Per auto, openbaar vervoer, fiets of te voet. Ontdek waarom de Hertog Jan hier te peerd parmant al triumfant door de dreven trok.

Rondleiding door de provincie
De Capitool Gids Noord-Brabant leidt de bezoeker door de hele provincie, met extra aandacht voor hoofdstad s-Hertogenbosch met zn karakteristieke binnenstad rond de oude kathedraal van St. Jan. In 384 paginas geeft het boek een uitgebreide beschrijving van de vele grote en kleine bezienswaardigheden, aangevuld met een rijke hoeveelheid praktische tips en adressen.

Titel Capitool Noord-Brabant
Uitgever Van Reemst/Unieboek BV
ISBN 90 410 2674 6
Prijs 25,90
Verschenen: september 2004