Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Meisje op fiets door automobilist aangereden

Enschede

Woensdagmiddag 8 september omstreeks 17.00 uur werd op de kruising Dennenweg - Weverstraat in Enschede een aanrijding gemeld. Bleek dat een 39 jr. automobilist uit Enschede, komende vanaf de Weverstraat, een 10 jr. Enschedees meisje die over de Dennenweg fietste had aangereden. Vermoedelijk doordat een dikke boom het zicht belemmerde en hij niet voldoende rechts heeft gehouden, kwam de automobilist in aanraking met de fietster. Het meisje werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (04-112025)

Aanhouding na mishandeling

Buurman helpt buurvrouw en slaat haar echtgenoot

Enschede

Woensdagavond 8 september om ongeveer 23.20 uur worden politiemensen gevraagd te komen naar een adres aan de Sibculobrink in Enschede. Hier blijkt dat een 43 jr. Enschedeer zijn 26 jr. buurman behoorlijk heeft toegetakeld. De 32 jr. echtgenote van de 26 jr. vertelde dat zij en haar man voor de zoveelste keer ruzie over de kinderen hadden gehad. Dit was zo hoog opgelopen dat zij de hulp van de buurman had ingeroepen. De buurman had daarop de 26 jr. mishandeld.Deze laatste wenste aangifte te doen, waarop de buurman is aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau is opgesloten. De 26 jr. is voor onderzoek aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van donderdagmorgen de 9e september heeft deze laatste aangifte gedaan. (04-112120)

Brandstichting en vernieling bij moskee

Moskee getracht in brand te steken en beklad met meerdere hakenkruizen

Enschede

Donderdagmorgen 9 september om ongeveer 04.30 uur werd gemeld dat er brand zou zijn bij de moskee aan de 2e Emmastraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat enkele vuilniszakken met huisafval en wat houten balken tegen de deuren van de hoofdingang waren gelegd en in brand waren gestoken. Doordat de brandweer snel ter plaatse was bleef de schade beperkt tot het nagenoeg geheel verbranden van deze deuren en wat rook en roetschade in de moskee. Daarnaast werd door de politiemensen gezien dat er meerdere hakenkruizen met oranje verf op de muren van de moskee waren gespoten. Een onderzoek wordt ingesteld. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die wellicht iets meer over deze ergerlijke vorm van vernieling kunnen vertellen. Dit kan via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem, 0800-7000. (04-112172)

Verkeerscontroles

28 bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontroles

Haaksbergen

Tijdens diverse verkeerscontroles woensdag de 8e september zijn in totaal 28 bekeuringen uitgedeeld. Ongeveer 80 voertuigen zijn gecontroleerd, met name op de Hengelosestraat en de Enschedesestraat in Haaksbergen. De bekeuringen die hier zijn uitgedeeld variëren van het niet dragen van de gordel, verlopen APK, auto niet verzekerd, het niet dragen van een helm op een bromfiets tot een aantal bekeuringen met betrekking tot technische gebreken. Daarnaast werden in de vroege ochtenduren nog een vijftal automobilisten bekeurd bij de wegwerkzaamheden op de Goorsestraat in Haaksbergen. Zij werden opgeschreven omdat ze op een gedeelte van de Goorsestraat reden waar in verband met de wegwerkzaamheden een tijdelijke geslotenverklaring van toepassing is. (04-111986 / 04-111689)


---- --