Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen - Wageninger (93) opgelicht met pinpas
Publicatiedatum: 09-09-2004

Een 93-jarige inwoner van Wageningen is woensdagochtend in zijn woonplaats het slachtoffer geworden van oplichting. De man liep tussen tien en half elf achter zijn rollator over de Veerstraat en werd op een gegeven moment aangesproken door een van de twee inzittenden van een wit busje. De man wist het vertrouwen van de Wageninger te wekken door zich uit te geven als een medewerker van een bank. Uiteindelijk lukte het de man het slachtoffer zover te krijgen dat hij zijn bankpas met pincode afstond onder het voorwendsel van een controle. Vervolgens zag men kans om er met de pas vandoor te gaan en later geld buit te maken. Het slachtoffer heeft later aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in vraagt daarbij de medewerking van getuigen. Volgens de Wageninger luidden de signalementen als volgt: de man die het slachtoffer aansprak was een blanke man van tussen de 35 en 40 jaar oud met kort lichtbruin haar. Verder had de man een rond gezicht en droeg een bril. De bijrijder was eveneens een blanke man van tussen de 40 en 45 jaar met een normaal postuur en donker kort haar. Beide reden in een wit busje. Getuigen, die over meer informatie beschikken worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Wageningen via 0900-8844 of in het politiebureau aan de Rustenburg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - beschonken Rhenenaar strandt tegen boom
Publicatiedatum: 09-09-2004

Een 38-jarige automobilist uit Rhenen is woensdagavond op de Eemweg in Bennekom gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een boom was gereden. Later bleek dat de man gedronken had en is zijn rijbewijs ingevorderd. Het ongeval deed zich kort voor negen uur voor, toen de Rhenenaar door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en tegen boom tot stilstand kwam. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de bestuurder. De man bleek echter ook gewond te zijn en moest naar het ziekenhuis. Daar is ook bloed van hem afgenomen voor de bloedproef. In afwachting van de uitslag daarvan is het rijbewijs van de Rhenenaar ingevorderd. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - beledigen agent: 130 euro boete

Publicatiedatum: 09-09-2004

Het beledigen van een agent van de Wageningse politie heeft een 20-jarige Wageninger woensdagavond moeten bekopen met een boete van 130 euro of een dagvaarding. Enkele agenten stelden een onderzoek in naar aanleiding van een mogelijke vechtpartij op de Abraham Kuyperstraat, waarbij een tiental personen bij betrokken zou zijn. Op de Schaepmanstraat troffen de agenten vier personen aan die aan de opgegeven signalementen voldeden. Toen een van de agenten de Wageninger aansprak weigerde deze alle medewerking en riep hem toe dat hij "de kanker kon krijgen". De man werd hierop aangehouden. In overleg met justitie werd hem een boete opgelegd, te vervangen door een dagvaarding wanneer er niet betaald wordt. De Wageninger is vervolgens vrijgelaten. Van een vechtpartij was overigens later niet meer gebleken, wel zouden er enkele jongeren onenigheid hebben gehad maar die bleek weer te zijn bijgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in de West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 09-09-2004

Op vijf verschillende plaatsen in het politiedistrict West-Veluwe Vallei heeft het verkeershandhavingsteam woensdag snelheidscontroles gehouden. Het totale aantal overtreders bedroeg 318; de hoogst gemeten snelheid was136 km/u op de Delenseweg in Hoenderlo. Hieronder een overzicht:

- Hoenderlo, Delenseweg, controle tussen 07.30 en 13.30 uur. In totaal 9 overtreders onder 920 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 136 km/u waar maximaal 80 is toegestaan. De controle werd uitgevoerd vanwege een extra gevaarzetting tijdens wegwerkzaamheden.
- Ede, Rijksweg N224, controle tussen 15.15 uur en 20.30 uur. In totaal 90 snelheidsovertreders werden geflitst. Hoogst gemeten snelheid: 98 km/u waar maximaal 80 is toegestaan.
- Ederveen, Rijksweg, controle tussen 15.30 en 21.00 uur. Van de 2900 passanten overschreden er 41 de maximumsnelheid van 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid: 105 km/u.

- Otterlo, Apeldoornseweg, controles tussen 15.00 en 21.15 uur. In totaal 55 bestuurder werden geflitst onder 2640 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 105 km/u terwijl ook hier maximaal 80 gereden mag worden.

- Otterlo, Harskamperweg, controle tussen 15.30 en 21.30 uur. Van de ruim 2600 passanten bleken er 123 te hard gereden te hebben.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606