---

Nieuwsberichten
---

Koningin Beatrix op bezoek bij KIM

9-9-2004 9:53:00

Koningin Beatrix heeft woensdag (8 september) een bezoek gebracht aan het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. Ze deed dit ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van het KIM, waar jaarlijks driehonderd cursisten de opleiding tot marineofficier volgens. De vorstin voerde gesprekken met docenten en studenten, bezocht het schoolgebouw en opleidingsschip Hr.Ms Urania.

In het eerste gesprek werd de Koningin geïnformeerd over de samenwerking tussen de verschillende instituten bij Defensie en de gevolgen daarvan voor het KIM. Daarna volgde een korte wandeling langs een foto-expositie over 175 jaar KIM. Hier vond een tweede gesprek plaats met adelborsten en oud-officieren. Daarin kwam ter sprake hoe in het verleden de adelborsten werden opgeleid en gevormd en welke aanpak men nu voorstaat.

Aansluitend woonde koningin Beatrix een instructie bij die adelborsten krijgen om de Urania zeilgereed te maken. Na een rondleiding door het schip onderhield zij zich met enkele jonge officieren.

Nieuws Nieuwsberichten