---

Nieuwsberichten
---

foto: de zandzakken voor de deur van de plaatselijke bank bleken gelukkig niet nodig (Koninklijke Marine)

Overlast orkaan op de Antillen valt mee

9-9-2004 9:52:00

De orkaan Ivan, die sinds gistermiddag voor dreiging zorgde op de Nederlandse Antillen en Aruba, heeft woensdagnacht (9 september) voor weinig overlast gezorgd. Op Bonaire en Curaçao kwam de wind niet uit boven kracht 7. De voorspellingen gingen uit van windkracht 12.

De overheid van de Nederlandse Antillen en Aruba hadden bijstand gevraagd van de op Curaçao en Aruba gelegerde mariniers. Hun hulp kon zich beperken tot de evacuatie van bewoners naar veiligere gebieden. De eenheden blijven paraat om te assisteren bij eventuele schade als gevolg van de hoge golfslag die de komende uren wordt verwacht.

Door de verontrustende voorspellingen woensdag waren de eilanden goed op de orkaan voorbereid. Mensen werden geëvacueerd, ramen dichtgespijkerd en zandzakken lagen klaar. Mariniers en materieel waren op Bonaire, Curaçao en Aruba beschikbaar om hulp te verlenen. Gelukkig bleek dit uiteindelijk niet nodig. De orkaan trok vanochtend rond 7.00 uur (Nederlandse tijd) ten noorden langs Aruba. Het windgevaar voor de Antillen is daarmee afgenomen. De kracht van Ivan neemt wel nog steeds toe. Hij zet nu koers richting Jamaica.

De Nederlandse Antillen en Aruba moeten de komende uren rekening houden met hevige neerslag en hoge golfslag. De gemiddelde zeehoogte kan stijgen tot 3,5 meter. foto: de straten in Punda (Curacao) zijn uitgestorven in afwachting van Orkaan Ivan (Koninklijke Marine)

2004-09-08 Koninklijke Marine treft voorbereidingen voor orkaan Ivan

Nieuws Nieuwsberichten