Gemeente Helmond


---

Burgemeester Jacobs opent expositie over bevrijding van Helmond

Nog tot en met 26 september te bekijken in 't Speelhuis Burgemeester F. Jacobs heeft maandag j.l. in 't Speelhuis de expositie over de bevrijding van Helmond officieel geopend in het bijzijn van een delegatie van oorlogsveteranen, vertegenwoordigers uit de politiek en betrokken ambtenaren.

Op 25 september 2004 herdenken we voor de 60e keer dat onze stad Helmond werd bevrijd van de Duitse bezetters. De tentoonstelling is samengesteld door een kenner op het terrein van de Tweede Wereldoorlog: de heer Leo van Aerle. Er worden veel foto's, teksten en persoonlijke dagboekervaringen van Helmonders getoond over de periode rond de bevrijding van de stad.

De tentoonstelling is dagelijks tot en met zondag 26 september te bezoeken tijdens openingsuren van 't Speelhuis. Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Herdenkingsweekend
Voor het weekend van 25 en 26 september a.s. wordt een programma voor de bevrijdingsherdenking en bijbehorende festiviteiten georganiseerd, waarbij iedereen van harte welkom is. Dit geldt zeker ook voor de Britse oorlogsveteranen en hun familie, die daarbij aanwezig zullen zijn.

Officiële herdenking
De officiële herdenking vindt plaats op zaterdag 25 september om 14.15 uur bij de Sint Jozef Gedachteniskapel in het Hortensiapark. Al onze stadsgenoten, die sinds 1939 het leven lieten in een oorlogssituatie staan hier vermeld.
Vervolgens is er om 16.00 uur een Oecumenische dienst, voorgegaan door pastor en dominee, in de St. Lambertuskerk.
Om 17.00 uur zal het gezelschap Britse oorlogsveteranen en bezoekers in 't Speelhuis worden ontvangen namens het gemeentebestuur.

Een uitgebreid programmaoverzicht van de activiteiten op 25 en 26 september zal tijdig bekend worden gemaakt.

---

| |