Gemeente Den Haag

september 2004
GGD organiseert cursus voor ouders van pubers in Leidschenveen (8 september)

Woensdag 6 oktober 2004 start de afdeling Gezondheidsvoorlichting en
-opvoeding (GVO) van de GGD Den Haag met de cursus 'Beter omgaan met pubers' in stadsdeel Leidschenveen. Deze cursus biedt ouders met kinderen in de leeftijd van ongeveer 10 tot 16 jaar ondersteuning bij de opvoeding. De eerste bijeenkomst is op 6 oktober 2004 van 19.30 uur tot 21.30 uur. De locatie is nog niet bekend. De andere cursusdata zijn 13 oktober, 27 oktober, 3 november, 10 november, 17 november, 24 november en 1 december 2004. De cursus kost EUR 6,- in totaal.

In de cursus komen verschillende thema's aan bod, zoals de ontwikkeling van pubers, het beeld dat een puber van zichzelf heeft en wat er verandert als een kind gaat puberen. Daarnaast is er aandacht voor het voorkomen en oplossen van problemen. Twee speciale bijeenkomsten gaan over drugs en andere genotmiddelen. De thema's worden in de cursus kort toegelicht. Vervolgens discussiëren en oefenen de deelnemers in groepjes. Het uitwisselen van ervaringen speelt daarbij een belangrijke rol. Aan het eind van iedere bijeenkomst krijgen de ouders een thuisopdracht.

De puberoudercursus wordt sinds 1997 gegeven op scholen voor voortgezet onderwijs, buurthuizen en bij de GGD Den Haag. Per jaar worden in Den Haag gemiddeld twaalf puberoudercursussen gegeven.

Belangstellenden kunnen zich voor 6 oktober 2004 telefonisch opgeven bij het secretariaat van de afdeling GVO, telefoon: 070- 353 7266. Meer informatie over de cursus is hier ook te krijgen.