Ingezonden persbericht


Persbericht

T-Systems introduceert MMS Exchange

~ oplossingen voor een beter internationaal mobile messaging platform ~

Vianen, 9 september 2004 International Carrier Sales & Solutions (ICSS), T-Systems carrier s carrier divisie, introduceert MSS Exchange (Multimedia Messaging Service Exchange), een nieuwe oplossing voor mobiele operators. Met deze oplossing kunnen operators hun klanten succesvol de volgende generatie mobile messaging-diensten aanbieden. Bovendien hoeven operators geen extra personeel en kapitaal aan te trekken, want er zijn slechts minimale investeringen nodig.

Met één contract met T-Systems en één interconnectiepunt voor MMS inter-networking krijgen mobiele operators toegang tot meerdere MMS-partners. Hiermee wordt de implementatietijd voor nieuwe partners gereduceerd en kunnen eindgebruikers snel en probleemloos van de dienst gebruik maken. Operators kunnen zo extra dekking en meer omzet realiseren. Bovendien kunnen mobiele operators verschillende parameters in de gaten houden, waaronder het algehele berichtenverkeer met behulp van een op maat gemaakt rapportage-interface.

Multimedia Messaging is de norm aan het worden voor mobiele telefoongebruikers, zegt Amir Mohammadi, Product Manager, IP & Carrier Solutions, T-Systems, ICSS. Nu toestellen deze premium diensten ondersteunen, zoeken operators een manier om snel in deze enorme groeimarkt te stappen. Bij het versturen van boodschappen naar andere netwerken of vanuit het buitenland verwachten eindgebruikers een perfect werkende dienst. Om aan die eisen te kunnen voldoen is wereldwijde dekking voor MMS absoluut noodzakelijk. Dát is nu precies de behoefte waar wij aan willen voldoen.

Mobiele operators kunnen toegang krijgen tot MMS Exchange met behulp van optionele toegang via T-Systems bestaande GRX (Global Roaming Exchange)-platform. Ook is het mogelijk voor operators om via het GRX-platform van hun bestaande provider toegang te krijgen. Doordat de opstartkosten laag zijn en de maandelijkse toegangskosten redelijk, kunnen operators de kosten van MMS inter-networking over vele maanden spreiden. Hierdoor is het mogelijk om eindgebruikers probleemloos aanvullende diensten te leveren. T Systems ICSS heeft een uitgebreid portfolio aan oplossingen voor mobiele operators, waaronder Signaling voor International Roaming, Mobile Hubbing en GRX.

Ovum verwacht dat de inkomsten voor operators afkomstig van peer-to-peer multimedia messaging, zullen stijgen van 2,1 miljard dollar in 2004 naar meer dan 10 miljard dollar in 2008.

(345 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over T-Systems International Carrier Sales & Solutions Deutsche Telekom is Europa's grootste telecommunicatiebedrijf en één van s werelds grootste carriers. De groep heeft vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord- en Zuid -Amerika. T-Systems ICSS biedt als full service provider een volledige reeks wholesale producten en diensten voor mobiele en vaste operators en Internet Service Providers, via een wereldwijd verkoopnetwerk. De basis voor ICSS' dienstenaanbod (Voice, IP/Data, maatwerkoplossingen, transportoplossingen) is een uitgebreide ultramoderne infrastructuur T-Systems internationale netwerk.



Ingezonden persbericht