BCD NV
http://www.bcd-nv.com

Airtrade en VakantieXperts bundelen krachten

Airtrade Holding B.V. gaat haar krachten bundelen met VakantieXperts Rottink Reisburo. Beide ondernemingen maken deel uit van BCD N.V. Door integratie van deze werkmaatschappijen ontstaat één van de grootste reisorganisaties van Nederland met circa 700 medewerkers, meer dan 100 reiswinkels en 350 miljoen Euro omzet. Gezamenlijk vervoeren beide zusterondernemingen in 2004 zo'n 900.000 passagiers. Aanleiding voor de integratie is de gewijzigde marktsituatie in de reiswereld. De veranderende wensen van de consument en variatie in de wijze waarop reizen aan de consument worden aangeboden, vooral door de sterke opkomst van internet, maakten de samenwerking een logische stap om een betere marktpositie te verkrijgen. Daarbij zijn beide zusterondernemingen de afgelopen jaren naar elkaar toegegroeid en kan op deze manier schaalgrootte en betere service aan de reizigers worden gecreëerd. Airtrade is met Vliegwinkel.nl één van de grootste spelers op internet en VakantieXperts is een van de grootste reisbureauketens van ons land. Door synergie tussen Airtrade en VakantieXperts profiteren beide bedrijven van elkaars kennis en ervaring. De integratie is per 1 januari 2005 effectief en de nieuwe organisatie gaat vanaf dat moment verder onder de naam Airtrade.

Nieuwe structuur
Vanaf 1 januari 2005 ontstaat een nieuwe structuur met vier divisies waar de werkzaamheden van beide bedrijven in worden ondergebracht. Deze onderdelen zijn retail, touroperating, consolidating en fulfilment. Wim Butte, oprichter van Airtrade en executive vice-president leisure van BCD N.V. blijft CEO van het nieuwe bedrijf, dat blijft opereren onder de vlag van BCD N.V.

Retail
Retail wordt de consumententak van Airtrade met VakantieXperts (winkels ondersteund door internet) en Vliegwinkel.nl (internet ondersteund door winkels). Het hoofdkantoor van VakantieXperts verhuist van Hengelo naar Haarlem, waar het hoofdkantoor van Airtrade is gevestigd. Verantwoordelijke voor retail is Ronald Raadsheer, huidig directeur van VakantieXperts Rottink Reisburo.

Touroperating
Indigo wordt het touroperatingmerk van Airtrade. Naast de bekende Indigo programmas gericht op de Caribbean en Zuid-Amerika komt Indigo ook met het Australië Express programma. Maduro Travel, het reisbureau van Indigo, is van origine een specialist op het gebied van de Caribbean. Verantwoordelijke voor touroperating is Hans Beving, huidig directeur van Maduro Travel.

Consolidating
Consolidating is het onderdeel waar Airtrade groot mee is geworden: handling van toeristische lijndienstvliegtickets voor reisagenten. Circa de helft van de reisbureaus in Nederland laat dit uitvoeren door Airtrade.

Fulfilment
Hieronder vallen werkzaamheden zoals internet booking engines en afhandeling van tickets die voor andere bedrijven worden uitgevoerd zoals Expedia.nl, Schiphol.nl en Martinair.nl.

Over VakantieXperts
VakantieXperts Rottink Reisburo is een reisorganisatie met 106 reisbureaus en meer dan 400 ervaren reisadviseurs met 85 jaar ervaring in vakantiereizen. VakantieXperts richt zich op de consument die advies wil hebben over zijn of haar vakantie ongeacht het vervoersmiddel. VakantieXperts is tevens een franchiseformule. Rottink Reisburo is in 1995 overgenomen door BCD N.V. en heeft sindsdien haar omvang en omzet verdrievoudigd. Voor meer informatie, kijk op www.vakantiexperts.nl

Over Airtrade
Airtrade Holding bv in Haarlem werd in 1989 opgericht als bemiddelaar tussen internationale luchtvaartmaatschappijen en Nederlandse reisbureaus. Deze leverancier van toeristische lijndiensttickets aan meer dan 900 reisbureaus is inmiddels de grootste consolidator van de Nederlandse reiswereld. Airtrade is onder meer bekend van Vliegwinkel.nl, de 'virtuele' vliegtuigmaatschappij BudgetAir, Maduro Travel en Indigo. Vliegwinkel.nl richt zich op de consument die graag zelfstandig zijn of haar vliegticket of vliegreis boekt en af en toe behoefte heeft aan advies. De omzet van Vliegwinkel.nl stijgt dit jaar met 40% en is in 2003 met 60% gestegen. Airtrade heeft ook een minderheidsbelang in Südtours dat in 2007 is opgelopen tot 51%. Airtrade is in 1998 overgenomen door BCD N.V. en heeft sindsdien haar omzet verviervoudigd. Voor meer informatie, kijk op www.airtrade.nl

Over BCD
BCD N.V. is een Nederlands familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer J.A. Fentener van Vlissingen en actief in de reisbranche en in de financiële dienstverlening. BCD heeft 8.000 medewerkers en ruim 1.500 vestigingen in 11 landen in Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Het bedrijf behaalde in 2003 een omzet van US$ 4.0 miljard. Voor meer informatie, kijk op www.bcd-nv.com

Einde Bericht

Achtergrondinformatie (