Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Toernooi Kennemer Open gaat tweede seizoen in

Omstreeks deze tijd een jaar geleden lanceerde de stichting Samenwerkende Haarlemse Schaakverenigingen (S.H.S.) een nieuw idee: een schaaktoernooi op de KNSB-zaterdagen voor de schakers die (nog) niet sterk genoeg zijn om aan de KNSB-competitie mee te doen. De organisatie had goede hoop dat er deze zaterdagen juist interesse was omdat er naast de KNSB-competitie weinig op schaakgebied wordt geboden. Met 86 deelnemers was de eerste versie van dit toernooi een groot succes, ook gezien de vele enthousiaste reacties.

Reden genoeg om dit seizoen het Kennemer Open weer te organiseren. Twee weken voor de eerste ronde zijn er al 49 aanmeldingen. Het is weer een mix van ervaren ouderen, ambitieuze beginners, aanstormende jeugd en vooral spelers die regelmatig op de zaterdag een serieuze partij willen schaken in een gezellige ambiance.

In het Kennemer Lyceum, waar het toernooi wordt gespeeld, worden ook de thuiswedstrijden van de promotie en KNSB-klasse teams gespeeld van HWP, Heemsteedse S.C., Bloemendaalse S.V. en s.v. Het Spaarne, zodat het alle 9 zaterdagen een ware schaakhappening zal worden.
---