Ingezonden persbericht


Persbericht Stichting Dierenhulp Venezuela

Donderdag 9 september 2004

Onderwerp: Tropische storm Ivan

Schade gelukkig beperkt voor dierenvrienden

Water grootste probleem nadat storm Ivan voorbij raasde

Tropische storm Ivan zorgde de afgelopen dagen voor een gespannen sfeer in het Caribische gebied. Met de koersverandering en de melding dat het een windkracht 12 zou geven werd het openbare leven drastisch ontregeld. De vrijwilligers van Stichting Dierenhulp Venezuela hielden ook de adem in nadat bekend zou worden dat storm Ivan de eilanden Isla Margarita en de Nederlandse Antillen zou aandoen. Eind 1999 werd men al eens getroffen door hevige regenval in Venezuela wat voor grote schade zorgde destijds aan de dierenkliniek en inboedel.

"Het was even spannend maar inmiddels weten we dat de schade in Venezuela zich beperkt heeft tot met name wateroverlast. Door de vele regenval dreigde even het riolering systeem verstopt te raken met vuil van de wegen maar snel ingrijpen van de lokaal loodgieters bedrijf voorkwam erger. De leidingen werden doorgeprikt en gelukkig zaken we het waterpeil snel dalen. Enkel zal er grondig schoongemaakt moeten worden en zijn enkel dozen met materialen verloren gegaan omdat de slagregen toch tussen ramen en deuren doorkwam. Maar we mogen van geluk spreken dit maal. " aldus Mevr. Carla Kaiser van Stichting Dierenhulp Venezuela

Het wachten nu is op nieuws vanuit Bonaire waar de bevolking zich ook had voorbereid op dit natuurgeweld. Op Bonaire wordt het Ezelpark ondersteund en is men druk doende met de benodigde bouw activiteiten in verband met uitbreiding. Vlak voordat de storm langs de ABC eilanden trok kon gemeld worden dat alle 141 ezels naar een veiliger heenkomen waren vervoerd binnen de omheining. De situatie na afgelopen nacht is nog onbekend en het is afwachten of er schade is en hoe groot deze zal zijn. Bekend was wel dat de windkracht was afgenomen tot een kracht 8 gevolgd door veel regen. Op de internest site van Stichting Dierenhulp Venezuela, www.dierenhulp.nl is op de pagina Laatste Nieuws ook het eerste beeldmateriaal al te zien.

Ook in Nederland heeft men het nieuws met argusogen gevolgd."Nadat de eerste berichten binnenkwamen hoop je dat alles mee zal vallen. Immers de schade uit 1999 zit ons nog vers in het geheugen en tegen de natuur onderneem je niets. We waren dan ook blij te horen dat de situatie in Venezuela goed was en alles zich beperkte tot water en vuil van buiten de omheining. We zitten immers niet te wachten op weer een enorme strop en kunnen vandaag al beginnen met schoonmaken. Maar h etwaseenspannendenachtvoorallebetrokkenen.alduseenwoordvoerdervandeNederlandseStichtingdieviadediversejournaalsIvanbleefvolgen.

----------