Ingezonden persbericht


LaCie introduceert ultradunne en snelle double layer DVD-branders

Stijlvol design: slank reismodel voor branden onderweg en snel model voor thuisgebruik

Roelofarendsveen, 9 september 2004 - LaCie verbetert twee van zijn double layer DVD-branders. Gebruikers die onderweg disks willen branden, kiezen voor de LaCie Slim DVD±RW Double Layer, terwijl met de LaCie d2 DVD±RW Double Layer thuis snel DVD's zijn te branden. Beide drives zijn uitgerust met FireWire en USB-interfacemogelijkheden voor eenvoudige koppeling met iedere pc of Macintosh. Deze all-in-one drives combineren alle veelgebruikte pc- en DVD-formaten in een stijlvol ontwerp.

De LaCie Slim DVD±RW Double Layer is zeer smal en dun, en perfect inzetbaar in combinatie met de huidige generatie dunne notebooks of om data tussen locaties te verplaatsen. Door zijn geringe omvang en gewicht is deze drive uitermate geschikt voor het op veilige wijze maken van back-ups onderweg, het delen van maximaal 8,5GB data met klanten en het samenstellen of bekijken van persoonlijke DVD's op elke locatie. Met de DVD-playbacksoftware kunnen onderweg films via de laptop worden bekeken. De FireWire drives krijgen stroom via de kabel, waardoor geen AC-adapter nodig is.

Met de LaCie d2 DVD±RW Double Layer zijn 4,7GB DVD's te branden in ongeveer zes minuten, terwijl double layer DVD's in slechts 25 minuten worden gebrand - minder dan de helft van de tijd van de eerste-generatie drives met double layer DVD-technologie. Een eenvoudig te gebruiken interface stelt gebruikers in staat in enkele minuten films op DVD te branden, compleet met menu's, hoofdstukken en achtergronden. LaCie introduceert ultieme DVD-technologie, zowel in zijn Design by F.A. Porsche- als in zijn d2-lijn. "Onze producten zijn niet alleen snel en betrouwbaar, maar ook compact en aantrekkelijk vormgegeven. Aangezien de double layer DVD-technologie standaard wordt geleverd op al onze DVD-branders, kunnen gebruikers DVD's met de lengte van Hollywood-films samenstellen of back-ups maken met 8,5 GB aan data", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie.

Beschikbaarheid
Beide drives zijn vanaf nu verkrijgbaar. De branders worden geleverd met Mac- of pc-software voor het samenstellen van professionele DVD's en met alle benodigde kabels. De double layer DVD-schijfjes zijn ook bij LaCie verkrijgbaar per vijf stuks voor 89 euro (inclusief BTW). Voor meer informatie over LaCie DVD-drives: www.lacie.nl.

LaCie Slim DVD±RW Double Layer, Design by F.A. Porsche SKU 300777 FireWire 259 euro
SKU 300778 USB 2.0 239 euro

LaCie d2 DVD±RW Double Layer
SKU 300923 Internal 129 euro
SKU 300921 FireWire met CaptyDVD 2.0 219 euro
SKU 300922 FireWire met Toast Titanium 229 euro
SKU 300920 Dual FireWire/USB 199 euro

Genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij RAF Staffhorst, Mediamarkt, Correct en Dunnet.