Wanadoo

Amsterdam, 9 september 2004

Wanadoo biedt hele gezin veiliger internetgebruik

Complete, betaalbare pc-beveiliging met PC Firewall, PC Antivirus en Parental Control Internetaanbieder Wanadoo Nederland biedt haar abonnees vanaf vandaag een compleet pakket beveiligingsproducten voor veiliger internetgebruik. Met Wanadoo PC Firewall en Wanadoo PC Antivirus kunnen Wanadoo-abonnees de computer onder andere beschermen tegen hackers, virussen, wormen en trojaanse paarden. Daarnaast biedt Wanadoo Parental Control ouders een content-filter om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot websites met informatie die niet voor jeugdigen is bestemd. Wanadoo is met het nieuwe aanbod hét one-stop-shopping- adres voor veilig internetgebruik en heeft het meest complete beveiligingsaanbod van alle internetproviders.

De complexiteit en verscheidenheid van virussen nemen toe. Er is een toename van het aantal spamberichten en hackers bedenken steeds slimmere manieren voor het ontfutselen van persoonlijke gegevens. Dit vergroot de bezorgdheid van internetgebruikers. Met de nieuwe beveiligingsdiensten speelt Wanadoo in op de groeiende behoefte om onbekommerd te internetten in een veilige computeromgeving voor het hele gezin.
Wanadoo PC Firewall, Wanadoo PC Antivirus en Wanadoo Parental Control vormen een aanvulling op de bestaande Wanadoo-producten: Wanadoo E-mail Antivirus & Wanadoo Antispam. Hiermee konden Wanadoo-abonnees de e-mail- inbox al beschermen tegen virussen en ongewenste e-mailberichten. Met de uitgebreide nieuwe producten beschermen Wanadoo-abonnees nu ook hun pc. Met behulp van Wanadoo Parental Control kunnen ouders bovendien het surfgedrag van hun kinderen in de gaten houden, bepaalde tijden voor computergebruik instellen en tevens de internettoegang beperken tot een aantal specifieke websites. Op korte termijn komt Wanadoo ook nog met een uitgebreide adviestool. Aan de

hand van een overzichtelijke vragenlijst helpt de adviestool bij het selecteren van de meest geschikte beveiligingsproducten.

De nieuwe beveiligingssoftware van Wanadoo is eenvoudig te gebruiken. De Nederlandstalige software is makkelijk te installeren, waardoor technische kennis niet noodzakelijk is. Via enkele simpele vragen van het softwareprogramma kan iedereen de pc beveiligen. Bovendien neemt de beveiligingssoftware weinig ruimte in op de pc en wordt de software automatisch geüpdate wanneer dit nodig is. De Nederlandstalige software is te downloaden via de Wanadoo-site. Voor PC Firewall geldt een abonnementsprijs van 1,95 per maand. Voor PC Antivirus en Parental Control geldt een maandelijkse abonnementsprijs van 2,95. Snelle beslissers krijgen tijdelijk de eerste twee maanden gratis.

Over Wanadoo Nederland
In Nederland is Wanadoo de tweede internet provider (bron: Interview-NSS) met op 31 maart 2004 590.000 actieve abonnees, van wie 350.000 breedbandabonnees. Het bedrijf biedt internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo en EuroNet Internet. De provider verzorgt sinds 1994 internetproducten en -diensten en is hiermee de eerste commerciële internet provider in Nederland.

Wanadoo, een dochteronderneming van France Telecom, is een van Europa's grootste internet service providers met op 31 maart 2004 ruim 9,3 miljoen actieve abonnees en meer dan 641.000 adverteerders in haar bedrijfsgidsen. Wanadoo is de marktleider in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en heeft de tweede positie in Spanje en Nederland. Wanadoo heeft ruim 2,4 miljoen kabel- en ADSL-abonnees. Wanadoo had in 2003 2,6 miljard euro omzet en heeft circa 6.700 medewerkers. Wanadoo SA is genoteerd aan Euronext Parijs. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoocorporate.com.

Voor meer informatie over Wanadoo:
Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl Lammers van Toorenburg Benelux PR: Armine Egberink, telefoon: (030) 656 50 70, e-mail: armine@lvtpr.nl


---- --