Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht: vrouw aangevallen in Noord
9-9-2004. In de nacht van woensdag op donderdag tussen twaalf uur en half één werd een 21-jarige vrouw belaagd door meerdere mannen. Dit gebeurde in de buurt van een café aan de Motorwal. Twee van de mannen sloegen haar, de derde schopte tegen haar auto en nummer vier stond op de uitkijk. De vrouw raakte lichtgewond.
Bent u getuige geweest van deze aanval, neem dan contact op met bureau Waddenweg: 0900-8844.
Jongen in kin gestoken - Vondelpark
9-9-2004. Een 21-jarige jongen werd donderdagavond rond kwart voor negen in zijn kin gestoken in het Vondelpark. Hij liep met een kennis door het park toen de twee ruzie kregen. Na wat heen en weer geduw pakte de kennis een schroevendraaier. Hiermee stak hij het slachtoffer in zijn kin. Omstanders hielpen de gewonde jongeman en alarmeerden de politie.
Ruzie eindigt in cel
9-9-2004. Woensdagavond hadden een 36-jarige man en een 27-jarige vrouw fikse ruzie in de buurt van de Albert Cuypmarkt. Toen voorbijfietsende dienders zagen dat de man de vrouw duwde, grepen ze in.

De aangeschoten man richtte zijn agressie vervolgens op de agenten. Hij werd daarop aangehouden. De vrouw pikte dit niet en probeerde te voorkomen dat haar vriend werd meegenomen. Ook zij werd aangehouden, met hulp van een politieman in vrije tijd.
Hoogbejaarde vrouw in haar woning belaagd
9-9-2004. Woensdagmiddag rond vier uur werd een 88-jarige vrouw in haar woning op de Weteringschans slachtoffer van diefstal. De vrouw deed, tegen haar gewoonte in, de voordeur open toen er werd aangebeld. Voor de deur stond een vrouw met een lichtgetint uiterlijk, donker haar, vermoedelijk in een staart, met donkere kleding. De vrouw vroeg of zij naar het toilet kon en dat mocht.

Omdat de vrouw wel erg snel klaar was, kreeg de bewoonster wantrouwen. Ze schreeuwde dat de vrouw haar woning moest verlaten. De bezoekster duwde vervolgens een soort lap voor de mond van de oude vrouw. Korte tijd later verliet zij de woning. Later bleken geld en een pinpas verdwenen. Vermoedelijk is er een tweede persoon in de woning geweest die het huis heeft doorzocht.
9-9-2004. Woensdagavond rond zeven uur arresteerde de politie een 38-jarige man die brand had gesticht in het huis van zijn vader. Aan de brandstichting ging een ruzie op een terras vooraf. De zoon kreeg hierbij een waarschuwing van de politie.

Even later begon hij weer. Toen ditmaal de politie arriveerde was de vogel gevlogen. Kort daarop ontstond brand in het huis van zijn vader. De zoon werd in de omgeving gearresteerd. Hij verklaarde boos te zijn op zijn vader en de brand te hebben aangestoken.