Gemeente Stadskanaal

Stadskanaal, 8 september 2004 Nummer: 55

Veel belangstelling voor congres in Stadskanaal

Meer dan 250 belangstellenden hebben zich al aangemeld bij de organisatie van het FAMO congres. FAMO staat voor de vereniging Federatie van Algemene middelen Managers bij de Overheid. Het landelijke congres is donderdag 16 en vrijdag 17 september in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Thema van dit congres is "kwaliteit bij de lagere overheid" Na het welkomstwoord van burgemeester J.J. Stavast en de voorzitter van de FAMO de heer E.J.F.M. Kerssemakers zijn er diverse gastsprekers. Zo houdt de heer H. Dijkstal, president-commissaris van Haute Finance, van 1994 tot 1998 vice-minister president en minister van Binnenlandse Zaken de lezing "Zonder een transparante bedrijfsvoering geen transparant bestuur" Daarna houdt de heer drs. J. van Lith de Jeude, burgemeester van Deventer, lid van de raad van advies van het FAMO en voormalig voorzitter van de stuurgroep Respons een lezing over "Kwaliteit gekoppeld aan dynamiek en prestatiemetingen". Als derde gastspreker krijgt mevrouw A. Jorritsma-Lebbink het woord. Zij is burgemeester van Almere. Van 1998 tot 2002 was zij vice-minister-president en minister van Economische Zaken, sinds november 2003 voorzitter van de commissie Dienstverlening van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De inleiding van Mevrouw Jorritsma gaat over "de kwaliteit en het managen van verwachtingen". Rond het middaguur volgt er onder leiding van de dagvoorzitter een interactief debat. De heer J.J. Stavast, mevrouw Jorritsma en de heer Kerssemakers verlenen hun medewerking aan dit debat. Na de lunch zijn er diverse workshops. De deelnemers kunnen hun kennis uitbreiden over diverse onderwerpen. Zo houdt onder andere de gemeente Stadskanaal een inleiding over de kwaliteitszorg in Stadskanaal. Voor de partners van de congresgangers is er op deze eerste congresdag een speciaal partnerprogramma met informatieve, culturele en actieve aspecten. Zij maken onder meer een ritje met de historische stoomtrein van de STAR van Stadskanaal naar Veendam. Om 17.00 biedt het gemeentebestuur de gasten een receptie aan in zaal Hoekzema in Stadskanaal. Vrijdag wordt de jaarvergadering gehouden en bezoekt het hele gezelschap nog AVEBE in Ter Apelkanaal. Daarna vertrekt iedereen weer huiswaarts.

Uiteraard hoopt het college van burgemeester en wethouders dat de bezoekers onder de indruk zijn van de omgeving en besluiten nog eens een keer terug te komen.

Noot voor de pers:
U bent van harte uitgenodigd om het congres bij te wonen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Luuk de Vries, 070- 373 84 77, 06- 557 913 21

Verzekeringmaatschappij wordt eigenaar parkeerterrein

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de overdracht van het ( nog te realiseren) parkeerterrein aan de Beneluxlaan/ Navolaan aan verzekeringsmaatschappij Univé. Univé realiseert hiermee een optimale en continue bereikbaarheid voor haar leden en klanten. Het gaat om het parkeerterrein achter het in aanbouw zijnde gebouw "Westermarke" . Univé is eigenaar en wordt één van de gebruikers van de kantoor -en winkelruimten. Als eigenaar en exploitant van deze ruimte is Univé in staat het terrein efficiënt te beheren. De gemeente heeft als voorwaarde gesteld dat het parkeerterrein openbaar moet blijven. Wel zullen er tijdens kantooruren 40 parkeerplaatsen gereserveerd zijn voor het personeel. De 180 parkeerplaatsen zijn bereikbaar vanaf de rotonde aan de Navolaan (in twee richtingen en vanaf de Hoofdstraat (éénrichtingsverkeer). Het parkeerterrein zal in het voorjaar van 2005 gereed zijn.

AGENDA:

9 september 15.00 uur Wethouder Warris is aanwezig bij de opening van het Internetcafé in Parkheem.

11 september 10.00 uur Wethouder Bessembinders is aanwezig bij de opening van de open monumentendag in de Juffertoren in Onstwedde.

13 september 19.00 uur Raad en college gaan op excursie naar Wooncom inzake: "herstructurering".

B. en W.-besluitenlijst d.d. 7 september 2004


01. Beleid,
Onderwerp: Verordening boete Wet inburgering nieuwkomers en artikelsgewijze toelichting. Besluit:

1. Instemmen met de Verordening boet Wet inburgering nieuwkomers en artikelsgewijze toelichting;
2. deze ter besluitvorming aan de raad aan te bieden op 27 september 2004.

02. Publieksbureau,
Onderwerp: Het tijdelijk plaatsen van twee zeecontainers + overkapping ertussen als tijdelijke bouwplaatsvoorziening voor renovatie en herstructurering Pagedal Conferentiecentrum. Besluit:

1. Medewerking verlenen door middel van het opstarten van een procedure artikel 17 WRO om zodoende vrijstelling te kunnen verlenen met een periode van 3 jaren;
2. de tijdelijke bouwvergunning verlenen als er geen zienswijzen zijn ingediend.


03. Beleid,
Onderwerp: Jaarrekening en jaarverslag 2003 Kinderopvang B.V. Besluit:

1. De subsidie voor 2003 vast te stellen op E 200.147,94;
2. het jaarverslag en jaarrekening Kinderopvang Stadskanaal goed te keuren.


04. Beleid,
Onderwerp: Parkeerterrein Arriva.
Besluit;
In te stemmen met de overdracht van de grond aan Univé.


-----------------------

Raadhuisplein 1 Postbus 140 tel (0599) 631 631 gemeente@stadskanaal.nl bank 28.50.06.428 9501 SZ Stadskanaal 9500 AC Stadskanaal fax (0599) 620 744 www.stadskanaal.nl t.n.v. gemeente Stadskanaal


---- --