VISGILDE

Visgilde opent nieuwe vestigingen

Persbericht

Voorburg, 9 september 2004

Formule biedt ondernemers duidelijke meerwaarde Visgilde opent nieuwe vestigingen

Visgilde heeft vandaag aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag haar 31e vestiging van Nederland geopend. De schitterende visspeciaalzaak heeft een ongekend assortiment verse vis maar vooral ook veel traiteurproducten zoals maaltijden, sushi en gezonde tussendoortjes. De komende maanden zal Visgilde nog 5 nieuwe vestigingen openen.

Visgilde is een winkelorganisatie van visspeciaalzaken die het kwaliteitsidee op een hoog niveau uitdragen. Dat lukt door het toepassen van een eigentijdse winkelformule, waarin een betrouwbaar kwaliteitssysteem een belangrijke rol vervult. Visgilde winkels kenmerken zich door op de eerste plaats een uitstekende service en productkwaliteit en daarnaast door een eigentijdse inrichting van de diverse vestigingen. Bovendien zijn aangesloten ondernemers op vaktechnisch gebied heel actief. Veel kennis op het gebied van vis en aanverwante producten wordt binnen de Vereniging van Visspeciaalzaken gebruikt voor een moderne wijze van bedrijfsvoering. Verder worden de leden met allerhande diensten door de centrale organisatie bijgestaan die het zelfstandige ondernemersschap continuïteit bieden en een eigentijds karakter meegeven.

Het gaat goed met de visconsumptie in het algemeen en met de Visgilde visspeciaalzaken in het bijzonder. Vis wordt door de consument als lekker, gezond en snel klaar ervaren. Uit onderzoek van GFK Foodscan over de periode januari 2004 tot en met juni 2004 is gebleken dat stijgende lijn van de laatste jaren consumptie zich onverminderd voortzet. Binnen Visgilde is er in het jaar 2004 tot en met week 35, ten opzichte van dezelfde periode in 2003, gemiddeld 13% meer omzet gerealiseerd en vonden er in de aangesloten vestigingen 14% meer transacties plaats. Ondernemers hebben duidelijk profijt van de Visgilde winkelformule. Voor de toekomst wordt een verdere groei van de organisatie verwacht.

Einde persbericht

Voor nadere informatie of beeldmaterialen neemt u contact op met:

Vereniging van Visspeciaalzaken Visgilde
Björn Floot (directeur)
Postbus 84415
2508 AK DEN HAAG
tel. 070 387 8233
fax. 070 387 8862
email bfloot@visgilde.nl
site www.visgilde.nl


09 sep 04 12:51