Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 september 2004

Rijden onder invloed

Vrachtwagenchauffeur moet rijbewijs inleveren in verband met herhaaldelijk rijden onder invloed van alcohol

Oldenzaal

Politieagenten controleerden donderdag 9 september rond 04.00 uur een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schijndel aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,28 promille. De man bleek reeds eerder bekeurd voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (04-112169)

Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole, waarbij de aandacht met name gericht was op het rijden door rood licht, werden 12 processen-verbaal opgemaakt

Hengelo

Op de kruising Deurningerstraat/Sloetsweg in Hengelo werd woensdagmorgen 8 september van 07.45 tot 08.30 uur gecontroleerd op met name het rijden door rood licht. 10 personen, te weten 9 fietsers en 1 automobilist, reden door rood licht en werden hiervoor bekeurd. Verder werden nog twee bekeuringen voor andere feiten uitgeschreven. Een bromfietser werd bekeurd; hij bleek nog maar 14 jaar te zijn en had dus geen bromfietscertificaat. Een automobilist werd bekeurd omdat hij/zij de auto op de fietsstrook geparkeerd had. (04-111765)

Aanhouding voor diefstal cq heling

Verdachte aangehouden nadat achter zijn woning een gestolen motor werd aangetroffen

Hengelo

Woensdagmiddag 8 september werd aan het politiebureau in Hengelo gemeld dat achter een woning aan de Narcisstraat in Hengelo vermoedelijk een gestolen motor stond. Het ging hierbij om een motor, die op zaterdag 17 juli aan het Olympiaplein in Hengelo gestolen was. De eigenaar, een 26-jarige man uit Hengelo, had hiervan aangifte gedaan. Politieagenten gingen naar de Narcisstraat, waar inderdaad de gestolen motor bleek te staan. Ook troffen zij een bromfiets aan, waarvan het contactslot was verwijderd en waardoor het vermoeden bestaat dat ook deze van diefstal afkomstig is. Door justitie werd toestemming gegeven de bewoner aan te houden en beide voertuigen in beslag te nemen. De bewoner, een 31-jarige man uit Hengelo, werd nog diezelfde middag voor verhoor aan het politiebureau aan de Willemstraat ontboden en daar omstreeks 18.00 uur aangehouden voor diefstal cq heling. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (04-089927)

Diefstal groente en fruit

Marktkoopman doet aangifte van diefstal van ongeveer 40 kisten met hierin diverse groenten en fruit

Borne

Een 51-jarige man uit Enschede deed aangifte van diefstal van kisten met hierin diverse groenten en fruit. Een grossier had woensdag 8 september na 03.15 uur groenten en fruit op het marktterrein aan de Bolkshoek in Borne afgeleverd. Toen de marktkoopman omstreeks 05.00 uur op het marktterrein arriveerde, ontdekte hij dat ongeveer 40 kisten waren weggenomen. (04-111732)

Fietscontrole

13 bekeuringen uitgeschreven bij controle op fietsende schooljeugd

Oldenzaal

De komende weken zal in Oldenzaal regelmatig gecontroleerd worden op het rijgedrag van fietsende schooljeugd. Het gaat hierbij met name om de toegangswegen naar scholen. Woensdagmiddag 8 september werd van 14.00 tot 16.00 uur gecontroleerd op de kruising Vos de Waelstraat/Monnikstraat. Hierbij zijn 13 fietsers bekeurd: 9 personen voor het niet voldoende rechts houden, 4 voor het fietsen op het trottoir. Tijdens de controles zal tevens gelet worden op het dumpen van zwerfvuil zoals blikjes en chipszakjes. Bij de controle op woensdagmiddag werden hiervan geen overtredingen waargenomen. (04-111966)

Doorgereden na aanrijding

Automobilist rijdt door nadat hij een fietser had aangereden

Almelo

Woensdagmiddag 8 september fietste een 24-jarige vrouw uit Almelo omstreeks 15.25 uur over het fietspad, de Windmolenbroekseweg, in de richting van de Weezebeeksingel in Almelo. Ter hoogte van de Vogelweide werd zij door een donkergroene personenauto aangereden, die uit de richting van de Soeteman kwam en richting de Vogelweide reed. De bestuurder en bijrijder van de auto keken achterom maar reden vervolgens door zonder hun identiteit kenbaar te maken. De 24-jarige vrouw liep geen letsel op. De signalementen van de inzittenden zijn als volgt. De bestuurder betrof een man met donkere huidskleur van ongeveer 25-30 jaar oud. De bijrijder, een vrouw met eveneens donkere huidskleur, is 25-30 jaar oud en heeft bruin haar, dat zij in een paardenstaart droeg. De donkergroene auto moet schade hebben opgelopen aan de rechter voorzijde. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. (04-111939)

Vogels gestolen

Uit een volière in de tuin van een woning werden 20 parkieten en een dwergpapegaai gestolen

Rijssen

In de avond/nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 september werden uit een volière in de tuin van een woning aan de Baankamp in Rijssen 20 gele parkieten en een dwergpapegaai gestolen. Een 19-jarige man uit Rijssen deed hiervan aangifte. De papegaai is ongeveer 10 cm groot en heeft felle kleuren waaronder geel, groen en rood. (04-111786)

Bromfietscontrole

Bij bromfietscontrole werden 20 processen-verbaal opgemaakt

Nijverdal

Aan het politiebureau in de Grotestraat in Nijverdal werd een bromfietscontrole gehouden op woensdag 8 september van 13.00 tot 16.00 uur. In totaal werden 34 voertuigen gecontroleerd. 17 bromfietsers werden bekeurd omdat hun bromfiets een te hoog vermogen bleek te hebben. Verder werden processen-verbaal opgemaakt voor 1x niet deugdelijke reminrichting, 1x teveel decibel en 1x het niet zichtbaar hebben van een verzekeringsplaat. (04-111928)

Verkeerscontrole

22 processen-verbaal opgemaakt tijdens verkeerscontrole

Hellendoorn

Woensdag 8 september werd van 18.00 tot 19.45 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Ninaberlaan in Hellendoorn. In totaal werden 28 processen-verbaal opgemaakt. 22 autobestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van een gordel, 3 voor mobiel bellen tijdens het rijden, 1 wegens verlopen APK en 1 voor het geven van lichtsignalen. Verder werd een snorfietser bekeurd wegens een te hoog vermogen van het voertuig. (04-112072)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --