Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


9 september 2004


Harderwijk - Vrouw breekt arm bij tasjesroof


De politie in Harderwijk is op zoek naar een tasjesrover die gisteren een oudere vrouw van haar tasje beroofde. De vrouw liep hierbij een gebroken arm op.
De oudere mevrouw liep woensdagmiddag rond 16.40 uur met haar rollator vanaf het centrum richting Wooncentrum Kruithuis. Opeens kreeg ze van achteren een duw en kwam ten val. Ze zag nog net dat er een jongeman wegrende met haar tasje. In het tasje zat een klein geldbedrag. Door de val brak ze haar arm en liep verwondingen op in het gezicht.
Het signalement van de tasjesrover: een blanke man van ongeveer 1.90 m lang en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg wit shirt en een blauwe pet.


De politie is op zoek naar getuigen die gezien hebben dat de vrouw werd beroofd tussen de parkeerplaats Kruithuis en het Wooncentrum Kruithuis ter hoogte van de bouwput. Met name wil de politie graag in contact komen met een man van ongeveer 40 jaar oud die op een zwarte snorfiets reed. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Hattem - Auto tegen geparkeerde auto


Woensdagmiddag omstreeks 16.55 uur raakte een 19 jarige automobiliste uit Wezep licht gewond na een aanrijding. De Wezepse reed over het Vijzelpad. Op een gegeven moment schrok ze van iets, waarvan is niet duidelijk, en stond ze ineens stil. Bleek dat ze tegen een geparkeerde auto was gereden. Door de klap had ze last van haar nek. Zij werd door ambulancepersoneel onderzocht en bleek licht gewond. De auto's waren aanzienlijk beschadigd.


Hattem - Hangjeugd bekeurd


De politie heeft woensdagavond 7 jongelui van 16 en 17 oud uit Hattem bekeurd voor het rondhangen op het schoolplein aan de Meenthe. Het schoolplein is buiten schooltijden verboden gebied (art. 461).


"T Harde - Nekklachten door aanrijding


Op de Eperweg vond woensdag rond 19.00 een aanrijding plaats, waarbij drie auto's betrokken waren. Een 31 jarige inwoner uit "T Harde stond voorgesorteerd om linksaf naar de benzinepomp te gaan. Achter hem stond een 24 jarige automobilist, eveneens uit 'T Harde. Een 38 jarige bestuurder uit Dronten zag dit te laat en botste tegen de auto van de 24 jarige. Deze botste vervolgens tegen de auto voor hem. Beide bestuurders uit "T Harde werden met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De man uit Dronten bleef ongedeerd.


Elburg - Visser bekeurd


De politie heeft woensdagmiddag een 23 jarige inwoner uit Elburg bekeurd. Hij werd bekeurd voor het vissen met drie hengels in de Stadsgracht.


Ermelo - Computers weggenomen


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een pand aan het Raadhuisplein. Uit het pand werden 11 computers weggenomen. Hoe men binnen is gekomen is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.


Ermelo - Controles


De politie heeft woensdag gecontroleerd in het centrum van Ermelo. Hierbij werd bekeurd voor het rijden in voetgangersgebied en niet gebruiken van de parkeerschijf.
Woensdagmiddag werd gecontroleerd aan de Horsterweg. Hier werd 5 keer bekeurd voor het niet dragen van de gordel en 4 maal voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km.
Aan de Oude Nijkerkerweg werd woensdagmiddag ook gecontroleerd. Hier werd bekeurd voor: 1 maal niet dragen gordel, 2 maal voeren mistlichten en 4 maal te hoge snelheid. Hoogste snelheid was 82 km.


Hulshorst - Auto tegen boom door mist


Een 23 jarige bestuurder uit Nunspeet is woensdagmorgen rond 06.40 uur op de Munnekesteeg tegen een boom gereden. De bestuurder was door de mist uit de bocht gevolgen en botste vervolgens tegen een boom. Bij het achteruit rijden, vloog de auto in brand. De auto brandde geheel uit. De 23 jarige liep verwondingen op aan zijn schouder.


Harderwijk - Snelheidcontrole


De politie heeft woensdag gecontroleerd op de Hoofdweg en de Deventerweg met de laser. Er reed een bestuurder te hard. Deze kan een boete tegemoet zien.


Nunspeet - Bromfiets in beslag genomen


Door de politie werd woensdagavond de bromfiets van een 19 jarige jongeman uit Nunspeet in beslag genomen. De jongen was 's middags na een stopteken van de politie doorgereden. 's Avonds werd hij door agenten met zijn bromfiets aangetroffen op de F.A. Molijnlaan. Bleek dat de brommer niet verzekerd was. Hierop werd de bromfiets in beslag genomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Harderwijk - oprollen hennepkwekerij


De politie heeft gisteren samen met de brandweer en NUON aan de Pascalstraat in een lodds een hennepkwekerij opgerold. In het pand werden twee ruimtes met oogstrijpe planten aangetroffen, terwijl één ruimte gereed werd gemaakt voor de kweek. De 1000 planten en apparatuur werden in beslag genomen. Er was niemand aanwezig en het onderzoek naar de eigenaar wordt voortgezet.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --