Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos® metrics manager volgens lezers intelligent enterprise magazine beste oplossing voor business performance monitoring

Meer dan 80.000 IT-beslissers vinden oplossing Cognos de beste voor ontwikkelen, implementeren en managen strategische bedrijfsapplicaties

NIEUWEGEIN, 9 september 2004 Cognos Metrics Manager, de oplossing voor Scorecarding van wereldwijd marktleider in Business Intelligence en Corporate Performance Management Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), is door Intelligent Enterprise Magazine bekroond als beste oplossing voor het monitoren van de prestaties. De bekroonde oplossingen worden jaarlijks door het blad gekozen op basis van feedback van gebruikers van Business Intelligence en data warehousing.

Cognos Metrics Manager maakt gebruik van geavanceerde technologie voor Scorecarding en vormt een essentieel onderdeel van Corporate Performance Management. De oplossing stelt bedrijven in staat om plannen en strategieën te vertalen naar onderling gekoppelde waarden of indicatoren voor het meten van de prestaties. Ze kunnen hun doelstellingen concreet en organisatiebreed communiceren aan duizenden medewerkers en zorgen ervoor dat alle activiteiten en beslissingen afgestemd zijn op de strategische bedrijfsdoelstellingen. Cognos Metrics Manager werkt nauw samen met de oplossingen van Cognos voor Enterprise Business Intelligence en Enterprise Planning. Organisaties kunnen hun activiteiten volgen, analyseren en rapporteren, en actie ondernemen door prestatie-indicatoren te bepalen, beheren, presenteren en verspreiden.

Cognos Metrics Manager was dit jaar een duidelijke winnaar , zegt David Stodder, hoofdredacteur van Intelligent Enterprise. De prestaties van Cognos kwamen in onze onderzoeken steeds als beste uit de bus doordat het bedrijf telkens tegemoet komt aan de behoefte van onze lezers om rendement te halen uit hun IT-investeringen en doordat het innovatieve manieren ontwikkelt om informatie door de hele organisatie te verspreiden.

Het is een grote eer winnaar te zijn van deze prestigieuze prijs en een bewijs van de grote acceptatie van Cognos in de markt. We zijn heel blij dat onze klanten tevreden zijn met onze productinnovatie, levenscyclus, ondersteuning en professionele diensten , zegt Karen Williams, Vice President Product Marketing van Cognos. Meer en meer organisaties kiezen voor Cognos Metrics Manager als hun oplossing voor Scorecarding om zo de strategische doelstellingen te koppelen aan individuele uitvoering en de prestaties bedrijfsbreed te verbeteren.

In januari 2004 riep Intelligent Enterprise Cognos al uit tot nummer één van de twaalf meest invloedrijke bedrijven. De belangrijkste redacteuren van IE bepalen jaarlijks deze toonaangevende selectie, beter bekend als The Dozen , op basis van technologisch leiderschap, innovatie en klanttevredenheid. Ook de invloed die een bedrijf heeft op gebieden die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van datarijke, waarde genererende IT-oplossingen telt mee.

Over Intelligent Enterprise

Intelligent Enterprise verschijnt achttien keer per jaar. Het is het enige blad dat zich volledig richt op strategische bedrijfsapplicaties die informatie omzetten in intelligentie. Het heeft een exclusieve lezersgroep van 80.000 business managers en IT-specialisten die bepalend zijn voor de keuze en inzet van de strategische applicaties waarmee bedrijven hun beslissingen en prestaties verbeteren en de klantrelaties optimaliseren. Het blad biedt zowel de context als de technische details die nodig zijn om strategische bedrijfsapplicaties van concept naar toepassing te brengen. Daarbij komen nauw met elkaar verbonden technologieën aan bod als: applicatieontwikkeling, Business Intelligence en data warehousing, data management, de integratie van bedrijfsapplicaties, e-business bedrijfsapplicaties, CRM en klantanalyse, kennismanagement, schaalbare serverhardware, bedrijfsopslagsystemen en systeem- en applicatiemanagement. Voor meer informatie: Tara Gibb, mailto:tgibb@cmp.com of http://www.IntelligentEnterprise.com/.

Over CMP Media LLC

CMP Media LCC (http://www.cmp.com) is een toonaangevend mediabedrijf dat essentiële informatie en marketingservices biedt aan kopers, verkopers en gebruikers van technologie over de hele wereld. CMP is redactioneel zeer krachtig en heeft hiermee een unieke positie om marktspelers complete en geïntegreerde mediaoplossingen op maat te bieden. Tot de producten en diensten van CMP behoren kranten, bladen, internetproducten, onderzoek, direct marketing, opleiding en training, vakbeurzen en conferenties, en speciale uitgaven.

Over Cognos

Cognos, marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken.

Met CPM zijn organisaties in staat hun prestaties te meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 22.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.