Politie Zeeland


O-8899-2004 Verkeersongeval met letsel Oosterland

Op de N59 in Oosterland heeft een gisteravond rond 19.09 uur een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bromfietser en een personenauto.
Een 18-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen Duiveland reed over voornoemde weg en moest plotseling remmen. Dit bemerkte een 17-jarige bromfietser uit dezelfde gemeente te laat en hij klapte bovenop de auto. Hierbij brak hij zijn enkel en is overgebracht naar het ziekenhuis.

O-8900-2004 Verkeersongeval met letsel
In 's-Heer Hendrikskinderen, op de Nieuwe Rijksweg, heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee mensen gewond zijn geraakt.
Een 18-jarige bromfietser uit de gemeente Goes reed over het fiets/bromfietspad op de Nieuwe Rijksweg en wilde een 16-jarige fietsster inhalen. Hij had vermoedelijk niet gezien dat er uit tegenovergestelde richting een 18-jarige bromfietser uit Goes hem tegemoet kwam. Beide bromfietsers botsten frontaal tegen elkaar. Ten gevolge van de botsing werd de jongen uit de gemeente Goes gelanceerd en reed tegen de fietsster aan. Alle voertuigen raakten beschadigd en de fietsster en de bromfietser die tegen haar aanreed zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
De fietsster heeft vermoedelijk een hersenschudding en de bromfietser had zijn arm uit de kom.


Z-8901-2004 Poging inbraak bedrijf Axel

Bij een bedrijf aan de Zeestraat in Axel is vannacht een poging gedaan in te breken.
De dader(s) heeft/hebben uit het pand niets meegenomen. Er is wel schade aangebracht bij het binnendringen van het pand. Hoe groot de schade is, is nog onbekend.


W-8902-2004 Diefstal auto Oost Souburg

Op de Vlissingsestraat in Oost Souburg is tussen gisteravond 18.15 en vanmorgen 07.45 uur een auto weggenomen.
De auto betreft een witte Renault Express met het kenteken VN-BB-70.


W-8903-2004 Verkeersongeval materiele schade

Op de Sloeweg ter hoogte van de brug is vanmorgen omstreeks 08.47 uur een aanrijding gebeurd.
Een 46-jarige Vlissinger reed over genoemde weg en bemerkte te laat dat er voor hem geremd werd door vier auto's. Hierdoor ontstond een kettingbotsing waarbij in totaal vijf personenauto bij betrokken waren. Alle auto's raakten door de aanrijding beschadigd. Er is geen persoonlijk letsel geconstateerd.


O-8904-2004 Diefstal gsm uit bedrijfsauto

In Kloetinge heeft vanmorgen omstreeks 10.19 uur een diefstal uit een auto plaatsgevonden.
De chauffeur van een vrachtwagen was aan het lossen bij een bedrijf aan de Koningin Wilhelminastraat en liet zijn gsm in zijn cabine achter. De gsm is uit de cabine weggenomen.

---- --


O-8905-2004 Diefstal zwanen

Uit een ren aan de Serooskerkseweg in Burgh Haamstede zijn dinsdag twee zwanen weggenomen.
De zwanen zijn nog geen jaar oud en hebben een witte rand aan hun vleugels. Het schadebedrag is onbekend.


O-8906-2004 Ruiten ingegooid 's-Heerenhoek

Van een woning in de Benedenstraat in 's-Heerenhoek is een ruit ingegooid.
Gisteravond omstreeks 22.15 uur hoorden bewoners harde klappen. Toen zij gingen kijken bleek dat de ruit van de voordeur was ingegooid.


O-8907-2004 Roodlicht controle

Op de kruising Fruitlaan/Kloetingseweg/Lindenstraat in Goes is vanmorgen tussen 08.00 en 09.00 uur een roodlichtcontrole gehouden.
Ondanks de duidelijk herkenbare aanwezigheid van de politiefunctionarissen reden toch nog zes mensen door het rode licht. Zij kunnen allen een bekeuring verwachten van 95 euro.


W-8908-2004 Vernieling ruit

In Zoutelande, in de Swaalingestraat, is de ruit van een woning vernield.
De vernieling vond gisteravond rond 23.15 uur plaats. Het schadebedrag is nog onbekend.

---- --


Filmopnames duikongeval


Op zaterdag 11 september as. worden bij jachthaven Roompot Marina in Kamperland en op de Oosterschelde filmopnames gemaakt van een grootschalig optreden van de gezamenlijke hulpdiensten. Deze film, die begin 2005 moet verschijnen, zal worden gebruikt bij de instructievanmedewerkersvandehulpdienstenoverhetoptredenbijgrootschaligeincidentencalamiteitenrampen.MetnamedeOffcierenvanDienstvandepolitie,brandweerendeGHORenhunmultidisciplinairoverlegensamenwerkingopdeplaatsvanhetincidentspeleneencrucialerol.

De casus handelt over een duikongeval in de Oosterschelde t.h.v. de jachthaven, waarbij drie duikers betrokken zijn en waarvan er twee 'zullen overlijden'. De inzet van de hulpverleningsdiensten wordt na de melding snel opgeschaald en uiteindelijk zullen voor de opnames daadwerkelijk een politiehelicopter, de traumahelicopter, politie- en brandweervoertuigen, ambulances, vaartuigen van de KNRM, politie te water, rijkswaterstaat e.a. worden ingezet.
Medewerkers van politie Zeeland, de Politie te Water, de Dienst Luchtvaart van de politie, de traumahelicopter, de ambulancedienst, de GHOR, de Regionale Brandweer, brandweer Noord-Beveland en Goes, Rijkswaterstaat, de KNRM, de gemeente Noord-Beveland e.a. verlenen hun medewerking. De 'slachtoffers' zijn duikinstructeurs die ook vrijwillig hun bijdrage leveren.

De gemeente Noord-Beveland en de eigenaren/beheerders van de recreatiebedrijven in de omgeving zullen de vaste en tijdelijke bewoners in de omgeving vooraf op de hoogte stellen van de filmopnames.

De film wordt gemaakt door Audio Visueel Educatief Producties (AVEP-producties).