Ingezonden persbericht


persbericht

transtec Business PC met nieuwe PC Express Bus

Tübingen/Nijmegen/Brussel, 9 september 2004 - Dankzij de revolutionaire PCI Express (PCIe) levert de nieuwe transtec Business PC vier keer zoveel bandbreedte en een aanzienlijk snellere doorvoer dan personal computers met de conventionele PCI-bus. Deze nieuwe systeem-bus vervangt uiteindelijk zowel de AGP grafische interface, als de PCI-bus. transtec AG is gevestigd in Duitsland en heeft ttec Computers BV/BVBA als Nederlandse/Belgische dochteronderneming.

De nieuwe transtec Business PC heeft de benodigde power voor applicaties die een maximale performance vereisen, zoals video bewerking, multimedia streaming en gaming. Systemen kunnen de alsmaar hoger wordende CPU-snelheden nu goed verwerken. Daarnaast behoren wachttijden voor gegevenstoegang tot het verleden. Gebaseerd op de Intel 915G chipset is het nieuwe transtec systeem met name geschikt voor multimedia-applicaties. Gebruikers zijn verzekerd van betrouwbare, storingsvrije videoweergave, realistische computersimulaties en verbeterde multi-tasking.

De combinatie van PCI Express en de Intel® Graphics Media Accelerator (GMA) 900 voorziet in 3D-mogelijkheden. De nieuwe Dual Channel DDR2 opslagtechnologie geeft met de verdubbelde bandbreedte de performance een flinke boost. Dit zorgt voor gedetailleerde en zeer realistische, levendige weergave van data-intensieve applicaties. Er is tevens een verbeterde hard drive performance dankzij de Intel® Matrix opslagtechnologie met Native Command Queuing en RAID 0 (striping). De RAID 1 optie biedt hard drive redundantie, waardoor in geval van drive-uitval geen belangrijke gegevens verloren gaan. Door de native hot-plug zijn hard drives te vervangen terwijl het systeem draait.

De features:

Hardware
Intel® Pentium® 4 processor 520 (2.80 GHz, 800 MHz FSB) Intel® 915G chipset
256 MB DDR2 533 SDRAM hoofdgeheugen
80 GB Serial ATA hard drive
Onboard Serial ATA RAID
52-speed ATAPI CD-ROM drive
Onboard Intel® GMA 900 graphics
Onboard Intel® Gigabit ethernet
Onboard Intel® hoogwaardig geluid

Software
Microsoft Windows XP Professional voorgeïnstalleerd

Over ttec Computers BV
ttec Computers BV/BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is opgericht in 1980 en richt zich op de business-to-business sector. transtec is een van de tien grootste server- en storage-leveranciers in Europa en binnen acht Europese landen actief. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 200 medewerkers werkzaam.

Ingezonden persbericht