De Unie


ICT - Kansrijk kiezen

9 september 2004 - Kansrijk kiezen vormt het Unieantwoord op de plannen van het kabinet Balkenende II die de inkomenspositie van onze leden aantast. Met de actie kansrijk kiezen wil De Unie in de (ICT) sector, in de bedrijven, samen met de leden maatwerkoplossingen vinden en introduceren. Mensen in staat stellen zelf keuzes te maken, geen standaardisering, geen uniformiteit en vooral minder centraal regelen.

Dat is in hoofdlijnen waar De Unie voor staat. Daar waar andere vakbonden kiezen voor collectief repareren op decentraal niveau, is De Unie van mening dat medewerkers en werkgevers in staat zijn om eigen verantwoordelijkheid te nemen en zelf keuzes te maken.

Kansrijk kiezen als alternatief
De Unie - dé vakbond voor en door professionals in de ICT - grijpt niet snel naar het middel van demonstraties of acties. Al helemaal niet in de ICT-sector. Echter, het kabinet Balkenende II is in hoog tempo bezig de Nederlandse arbeidsverhoudingen en het sociaal verzekeringsstelsel op zn kop te zetten. Doel is de Nederlandse economie te verbeteren. De Unie meent echter dat de manier waarop het kabinet dit wil realiseren niet de juiste is. Er zijn betere alternatieven. Samen met jou, de ICT-professional, willen wij dit aan het kabinet duidelijk maken.

Wat houden de kabinetsplannen eigenlijk in voor jou als ICT-professional?
Je kunt hier alles over lezen in de UnieVisie van september 2004 (pdf), die je hier kan inzien en downloaden.

donderdag, 9 september 2004