Partij van de Arbeid


Stafdienst Voorlichting telefoonnummer 070-3183040


Wiardi Beckman Stichting


Amsterdam, 9 september 2004


PERSBERICHT


PvdA-afdeling New York presenteert 17 succesverhalen


'AMERIKAANSE TOESTANDEN'


Amerikaanse toestanden: daar waarschuwden politici van de PvdA toch altijd voor, als CDA en VVD weer eens aan het minimumloon zaten te morrelen? En inderdaad: er valt veel negatiefs over het overheidsbeleid in de V.S. te vertellen. Maar er is ook een andere kant: in een bruisende en inspirerende stad als New York, maar ook bijvoorbeeld op federaal niveau, zijn tal van oude en nieuwe beleidsinitiatieven te vinden die het navolgen waard zijn.


Leden van de PvdA-afdeling New York grepen de pen en presenteren, met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in zicht, 'Amerikaanse toestanden. Zeventien succesverhalen uit de VS'. Van het 33 Citizen Service Charter tot positieve actie; van de daklozenzorg tot de Amerikaanse Tabaksblat; van speelplaatsen in New York tot het gebruik van jong talent in het American Football. De bijdragen worden ingeleid door een interview met Ad Melkert.


De PvdA-afdeling New York, zo schrijft het bestuur in een voorwoord, 'wil vanuit ons unieke perspectief op de Amerikaanse samenleving progressieve ideeën aandragen die praktische waarde hebben voor de Nederlandse samenleving.' Waarom deze bundel? 'Het antwoord is eenvoudig: omdat, als je als Nederlander in een ander land woont, in een andere stad en in een andere omgeving, er altijd dingen zijn waarover je je verwondert en waarvan je denkt: "Waarom hebben wij dat eigenlijk in Nederland niet?".'


Op donderdagavond 9 september wordt de bundel gepresenteerd in New York. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door Hans Agterberg, lid van het landelijk bestuur van de PvdA. Verder spreken o.a. Christopher Breiseth (president van het Roosevelt Institute) en Sue Shannon en Lorraine Wynne (betrokken bij het vrijwillerswerk onder daklozen, dat in de bundel beschreven wordt).


'Amerikaanse toestanden' is een uitgave van de PvdA-afdeling New York. Ze kwam tot stand met steun van de Wiardi Beckman Stichting. Persexemplaren zijn verkrijgbaar via Vera van Lingen (vvlingen@pvda.nl;tel.: 020-5512155). Nadere informatie is te verkrijgen bij de voorzitter van de afdeling, Reinier Prijten (rprijten@bear.com).


Amerikaanse toestanden. Zeventien succesverhalen uit de VS, New York, PvdA, 2004, 86 blz.


Prijs: ¤ 6,00. Te bestellen door overmaking van dit bedrag op postgiro nr. 347.97.00, ten name van PvdA-publicaties, Amsterdam, onder vermelding van het bestelnummer: 756.


Postbus 1310 - 1000 BH Amsterdam


Tel.: 020 - 5512 255 / Fax: 020 - 5512 250


E-mail: wbs@pvda.nl