Boschtion RTV


Pers en voorlichting

09-09-2004: Website Boschtion 1 Jaar Succes vol!!!!!

Al geruime tijd beschikt de Lokale Omroep van `s-Hertogenbosch over een eigenwebsite op internet. in de begin fase warenerzelfstwee. een voor de TV afdeling en een voor de radio afdeling. beide websites hadden hun eigen vaak toch wel gedateerde informatie en waren vaak niet of nauwelijks toegangbaar voor de gebruikers.

ongeveer een 1 1/2 jaar geleden is hier een andere koers in gekozen. de website is door de interne IT afdeling van boschtion in samewerking met de heer Mars en Yourside ICT geheel vernieuwd. de website is dynamischer geworden. De website is voor zien van een interactieve schil welke het mensen van buiten de omroep mogelijkmaakt snel en zonder al te veel kennis van internet hun nieuws naar de omroep te sturen.

De website bestaat uit een door zoekbare database met meer dan 4000 artikelen. het merendeel hiervan wordt dagelijks ververst en toegevoegd door de eigen nieuw opgezette redactie. Deze redactie bestaat groten deels uit vrijwilligers van de omroep.

De redactie kan middels e-mail thuis ( redactie@boschtion.nl) alle nieuwtjes van de gemeente verwerken tot een breed aanbod van lokaal en soms zelfs enigzinds regionaal nieuws. Eventuele papiere nieuws stromen worden verwerkt direct op de redactie van boschtion.

Sinds de omschakeling naar de vernieuwde website en de samevoeging van de diverse websites van boschtion is de website wat bezoekers betreft in een heuse stroom versnelling gekomen en weet de website dagelijks over de 300 tot 400 unieke bezoekers te bedienen. over het gehele jaar zijn dat er dan dus meer dan 15273 deze bezoekers zijn met elkaar verantwoordelijk voor het bekijken van meer 322773 pagina`s. wanneer men dit afzet tegen de bezoekers aantallen van voor de samen voeging zal men een groei zien van over de 300% ten opzicht van de laatste termijn van de beide websites (goed voor ongeveer 80 bezoekers te samen per dag des tijds).

Naast nieuws vindt men op de website ook audio fragmenten van diverse lokatie producties door Boschtion Verzorgt. maar ook het week overzicht en de diverse programma`s worden via internet beschikbaar gesteld aan die gene die buiten de stad woonachtig zijn maar toch graag in contact willen blijven met de omroep. leuk voorbeeld hier van is een van onze vaste luisterraars via de stream uit Taiwan. deze man is daar werkzaam voor een electronica concern en blijft via Boschtion Radio en internet op de hoogte van alles in en om `s-Hertogenbosch.

De database van www.boschtion.nl wordt onderandere gebruikt door de website www.brabantinfo.nl welke in samewerking met boschtion de beschikking hebben over alle artikelen geboden op www.boschtion.nl

Daarnaast maakt boschtion internet zich samen met het Genootschap voor het behoud van de naam `s-Hertogenbosch stek voor het behoud van de naam `s-hertogenbosch door in de schrijf-teksten zoveel mogelijk `s-Hertogenbosch te schrijven.

zij heeft dan ook een beeld merk ontwikkeld in samen spraak met het genootschap voor het behoud van de naam `s-Hertogenbosch waarmee zij kan aan geven wie haar medestanders zijn. Boschtion probeert het gebruik van de naam `s-Hertogenbosch ook na te streven in haar programma namen op TV en Radio.

voor vragen kunt u terecht op communicatie@boschtion.nl

de website van boschtion is te bereiken via:

www.tvbingo.nl

www.fcdenboschmagazine.nl

www.boschtion.nl

www.boschtionfm.nl

www.teleros.nl

www.boschtionrtv.nl

www.boschtiontv.nl

www.historischdenbosch.nl

www.boschtionfeest.nl

www.boschtionzin.nl

www.bosschezaken.nl

www.rondje-regio.nl

www.rondjeregio.nl