Politie Zuid-Holland-Zuid

09/09 Dordrecht / Zwijndrechtse Waard

09-09-2004 - persberichten district I

VALSE NAMEN
DORDRECHT De politie heeft een 37-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Hij gaf twee valse namen op. Dat deed hij toen politiemensen hem controleerden op woensdagmiddag 8 september 2004. De controle van de autobestuurder gebeurde op de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht. De verdachte had geen rijbewijs en er stonden nog twee vonnissen voor hem open.

COMPUTERSCHERM
DORDRECHT Een gestolen computerscherm is terug naar de eigenaar, een computerwinkel in Dordrecht. Agenten zagen op woensdagmiddag 8 september 2004 een 34-jarige man uit Dordrecht fietsen over de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht. Hij had de monitor bij zich. De verdachte verklaarde dat hij het apparaat van een vriend had gekregen. De politiemensen hielden de man aan. Op het bureau bleek de diefstal van het computerscherm uit de winkel.

ALCOHOL
DORDRECHT Een rijverbod van drie uur heeft een 34-jarige automobilist uit s-Gravendeel gehad. Hij reed op woensdagmiddag 8 september 2004 over de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht. Agenten controleerden hem en daaruit bleek het te hoge alcoholpromillage bij de man.

OP HETERDAAD
DORDRECHT Donderdagmorgen 9 september zijn een 18-jarige en een 35-jarige man, beiden uit Dordrecht, aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden. De twee werden op de N3 gezien door een getuige, die de politie waarschuwde. Op aanwijzing van deze getuige werd het voertuig gevolgd en getracht tot stoppen te dwingen. Pas toen de verdachten een velg kapot reden, stopte het voertuig op de Galileilaan. Hier kon de 35-jarige bestuurder in het voertuig aangehouden worden. De 18-jarige trachtte lopend te ontkomen, maar dat lukte niet. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een verkeerscontrole van het Verkeershandhavingsteam (VHT) op de Brouwersdijk, Hugo de Grootlaan en de Zuidendijk, op woensdag 8 september, zijn 52 bekeuringen uitgeschreven. Twee automobilisten werden betrapt op het niet-handenvrij bellen, 34 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet-dragen van een gordel en 16 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze te snel reden.

VAN ALLES MIS
DORDRECHT Donderdagmorgen 9 september is een 33-jarige man uit Dordrecht op de Botermarkt aangehouden omdat hij peperspray bij zich had. De man werd door surveillerende agenten aangesproken omdat de verlichting van zijn voertuig niet werkte. Tijdens een controle van het voertuig bleek dat de APK al maanden verlopen was en de auto bovendien niet verzekerd was. Bovendien bleek de man nog een boete op te hebben staan. De man werd verzocht dit op het politiebureau te komen regelen en werd uit veiligheidsoverwegingen gefouilleerd voordat hij in de politiebus stapte. Hierbij kwam het busje peperspray tevoorschijn. Het busje werd in beslag genomen. Ook zijn voertuig is in beslag genomen. De Dordtenaar krijgt zijn auto terug zodra hij aan kan tonen dat het voertuig verzekerd is.