Politie Zuid-Holland-Zuid

09/09 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

09-09-2004 - Persberichten district II

CONTROLE
SLIEDRECHT Tijdens een bromfiets- en rood lichtcontrole op de Tiendweg en de Parallelweg, op woensdagmiddag 8 september, zijn 27 bekeuringen geschreven. Vijftien (brom)fietsers werden betrapt op het rijden door rood licht, 10 bromfietsen waren opgevoerd, één bromfiets bleek gladde banden te hebben en één bromfietser gebruikte niet het verplichte bromfietspad en kreeg hier een bekeuring voor. De controle was gericht op het verhogen van de verkeersveiligheid omdat ongelukken met (brom)fietsen vaak gebeuren doordat men door rood licht rijdt of met opgevoerde bromfietsen rijdt.

AANHOUDING BEROVING (Vervolgbericht 8 september) PAPENDRECHT Woensdagavond 8 september is een 27-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving op dinsdagavond 7 september 2004 in een woning van een echtpaar aan de Hendrik Breitnerstraat in Papendrecht. De verdachte bedreigde de bewoners met iets dat leek op een vuurwapen. De verdachte is in verzekering gesteld. Donderdagmorgen 9 september is ook een 40-jarige man uit Stolwijk aangehouden in verband met deze zaak.

FIETSER GEWOND
GORINCHEM Woensdagmiddag 8 september is een 13-jarig meisje uit Gorinchem gewond geraakt toen zij op de Vestingweg werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 30-jarige vrouw uit Gorinchem. De automobiliste reed op de Vestingweg en wilde linksaf de Wijdschildlaan in en zag hierbij de fietser over het hoofd, met de aanrijding als gevolg. Het slachtoffer is met rugklachten vervoerd naar het ziekenhuis.