Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, september 2004

De Jonge Jury 2005 gaat van start!

De Basisbibliotheek Maasland is op zoek naar jongeren van 12 tot 16 jaar die willen deelnemen aan de Jonge Jury. Jonge Jury deelnemers bepalen landelijk, wélk boek, voor het eerst gepubliceerd in 2003, zij het béste boek vinden.
De lees- en stemperiode loopt van september 2004 tot en met februari 2005: voldoende tijd om mee te doen dus ! Om juryleden te helpen met het kiezen van een boek is een lijst met 15 titels samengesteld.
Wil je meedoen? Meld je aan in de bibliotheek en je ontvangt alle informatie.

Jonge Jury Leeskring
In 5 vestigingen van de Basisbibliotheek Maasland, namelijk Nistelrode, Oss, Ravenstein, Schaijk en Zeeland, kun je ook deelnemen aan een Jonge Jury Leeskring. De Jonge Jury Leeskring komt in de periode september tot februari twee keer bij elkaar om de gelezen boeken met elkaar te bespreken.
Samen boeken bespreken werkt stimulerend. Het enthousiasme van een medejurylid -of juist de kritiek op een boek- brengt je misschien wel op een andere boekkeuze.
In de verschillende bibliotheken zijn de boeken, die voor de Jonge Jury gelezen mogen worden, herkenbaar gemaakt. Ook de nieuwe S.Y.P.R.A.B. (Shock Your Parents Read A Book) gids ligt daar gratis klaar.
Hierin staan heel veel leestips van jongeren voor jongeren.

Verrassing
Deelnemers aan de Jonge Jury krijgen een jurypas en een leespaspoort. Na ieder gelezen boek vullen zij dit in en laten het aftekenen in de bibliotheek. Na het lezen van het 2^e en 4^e boek is er een verrassing. In alle Maaslandse bibliotheken wordt een top 5 samengesteld die tijdens de feestelijke afsluiting in Bibliotheek Oss bekend wordt gemaakt. Tijdens deze afsluiting zal een ECHTE Jonge Jury schrijver aanwezig zijn.

Geef je op voor de Jonge Jury in de bibliotheek, doe dit vòòr 8 oktober want vol=vol!

De Jonge Jury kan jouw stem niet missen, dus laat je stem horen! Meer informatie : www.jongejury.nl

Einde persbericht.