Stadsdeel Amsterdam-Noord

Integraal veiligheidsplan 2004/2005

De stadsdeelraad van Amsterdam-Noord heeft het integraal veiligheidsplan 2004/2005 vastgesteld op 8 september 2004. Het integraal veiligheidsplan vervangt de gebruikelijke wijkveiligheidsplannen.

In het bestuursakkoord centrale stad/stadsdelen 2002-2006 is afgesproken dat ieder stadsdeel een overzicht maakt van het eigen veiligheidsbeleid. Het veiligheidsplan is opgesteld in samenwerking met politie, justitie en woningcorporaties.

Het integraal veiligheidsplan heeft als doel de veiligheid en veiligheidsgevoelens te verbeteren. Amsterdam-Noord geeft in haar veiligheidsplan aan welke visie het stadsdeel heeft op veiligheid, welke beleidskaders worden gevolgd en wat de veiligheidssituatie in Amsterdam-Noord is.

Op basis van deze punten zijn de vijf prioriteiten gekozen waar het stadsdeel in 2004 en 2005 extra aandacht aan zal gaan besteden: jeugd, volumecriminaliteit (criminaliteit die veel voorkomt zoals diefstal uit en van autos en woninginbraken), drugsoverlast en huiselijk geweld. Als vijfde prioriteit heeft het stadsdeel Nieuwendam-Noord aangewezen als aandachtsgebied. Het stadsdeel heeft extra middelen uitgetrokken om deze prioriteiten goed uit te voeren.

Het veiligheidsplan geeft tevens een beschrijving van de bestaande veiligheidsprojecten en activiteiten en hoe het veiligheidsbeleid in Noord organisatorisch wordt ingebed.

Het veiligheidsplan is vastgesteld voor twee jaar waarna een evaluatie plaatsvindt.

Een samenvatting van het plan is binnenkort te vinden op deze website.