Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 09-09-2004

MINDER BLAUW OP STRAAT DOOR KABINETSPLANNEN

Door de kabinetsplannen om langer door te werken, zullen er minder politieagenten op straat komen, zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakorganisatie ACP vanavond (donderdag 9 september) in het programma TWEEVANDAAG. "Burgers zullen ervaren dat er steeds minder en op sommige momenten helemaal geen politie meer zou kunnen zijn op straat."

Het wordt minder veilig voor de burgers. De instroom van jonge agenten zal ernstig stagneren, zo stellen de politiebonden. Volgens hen zijn dit de gevolgen van de kabinetsplannen om de politie langer te laten doorwerken. Agenten verlaten nu op hun zestigste de dienst. Als het aan het kabinet ligt, wordt dat 65 jaar. Het gaat om ruim 7000 agenten die de komende jaren langer moeten doorwerken. Het politie-apparaat zal vergrijzen met alle kwalijke gevolgen vandien.

De Raad van Hoofdcommissarissen laat weten "dat de kabinetsplannen belangrijk kunnen ingrijpen in de bedrijfsvoering van de korpsen." Maar de consequenties kunnen zij op dit moment nog niet overzien.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt dat de politie als werkgever nog maar mondjesmaat is ingesteld op de oudere agenten van 60 tot 65 jaar. Maar het is nog te vroeg om te stellen dat dit zal leiden tot verminderde inzet. Volgens het ministerie kunnen oudere agenten met gericht speurwerk heel goed boeven vangen vanachter de computer.

Zie ook: www.tweevandaag.nl



Ingezonden persbericht