Politie Zaanstreek-waterland


20:48 08-SEP-04
NOORDBEEMSTER, OOSTHUIZERWEG

Auto na aanrijdingen in de sloot

Een 39-jarige man uit Heerhugowaard raakte twee geparkeerde auto's en een bromfiets en belandde in de sloot. De man reed in zijn auto door de bebouwde kom toen, naar zijn zeggen, de mobiele telefoon ging. Door het geluid zou de man afgeleid zijn en naar rechts zijn uitgeweken. Daar werd eerst een auto geraakt waardoor de man de macht over het stuur verloor. Vervolgens botste hij op de volgende auto en de bromfiets. Na de landing in de sloot kon de bestuurder het voertuig ongedeerd verlaten. Drie voertuigen zijn weggesleept. De politie kon de Oosthuizerweg na anderhalf uur afsluiting weer vrijgeven.

16:02 08-SEP-04
ZAANDAM, KONING WILLIAMSTRAAT
Buren helpen bij woningbrand
De politie spoedde zich met drie auto's naar een woningbrand waar nog mensen binnen waren. De buren waren sneller en na het inslaan van een ruit kon een kind van drie jaar en een kind van bijna twee jaar door hen uit de woning gehaald worden. Een buurman was toegesneld met een brandblusser kon hiermee de kleine brand blussen. Een 24-jarige bewoner en 21-jarige bewoonster konden zelf het pand verlaten en zijn met de kinderen naar het ziekenhuis gebracht. Het drie jarig jongetje is naar het ziekenhuis in Beverwijk doorgebracht in verband met brandwonden en letsel aan longen en stembanden. Zijn jongere broertje blijft een nachtje voor observatie in het ziekenhuis. De ouders konden na onderzoek zonder nadelige gevolgen van de brand het ziekenhuis verlaten. Naar het ontstaan van de brand stelt de politie een onderzoek in.

02:19 09-SEP-04
ZAANDAM, FERDINAND HUYCKSTRAAT
Vier man aangehouden voor openlijke geweldpleging
Twee broers en twee inzittenden van hun auto zijn aangehouden wegens openlijke geweldpleging.
De broers, 28 en 29 jaar uit Zaandam en Koog aan de Zaan, zouden een hoofdrol hebben gespeeld in het klemrijden en bedreigen van een koeriersbusje. De passagiers, een 29- en een 30-jarige Zaandammer zijn vermoedelijk ook betrokken geweest bij het bedreigen. Het klemrijden is waarschijnlijk gebeurd naar aanleiding van een vermeend verkeersdelict. De mannen hebben wild op het busje geslagen om de bestuurder, een 20-jarige man uit Broek op Langedijk en een 20-jarige passagier uit Warmenhuizen, te bewegen uit de afgesloten auto te komen. Hierbij werd gedreigd met een stok. De door de passagier gealarmeerde politie kon voorkomen dat er schade of letsel ontstond. De bestuurder van de auto van het verdachte viertal bleek ongeveer anderhalf keer zoveel alcohol in zijn bloed te hebben dan is toegestaan. De vier verdachten zijn ingesloten.

14:19 08-SEP-04
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Winkeldievegges betrapt
Bij een bouwmarkt heeft de politie een 28-jarige vrouw uit krommenie en een 35-jarige Assendelftse overgenomen van het winkelpersoneel. De dames rekenden slechts een gedeelte van hun boodschappen af bij de kassa. Personeel van de bouwmarkt zag de vrouwen terwijl ze goederen in hun zakken deden. De jongste van de twee vertelde al eerder voor winkeldiefstal gepakt te zijn en nog aan een taakstraf te werken. Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld.

15:14 08-SEP-04
OOSTZAAN, DE NOORDERLAAIK
Wel gordel geen broek
Bij een controle schrok een 51-jarige man uit Huizen wel heel erg van de politieagenten terwijl hij toch zijn gordel om had. De reden bleek dat de man daar in zijn blootje rondreed. Hij kreeg een verbaaltje voor schennis. Een dag later konden dezelfde agenten op bijna dezelfde plaats twee mannen, een 52-jarige Wormerveerder en een 61-jarige man uit Amsterdam, een soortgelijk verbaal geven omdat zij hun kleding bepaald niet in orde hadden.

00:45 09-SEP-04
PURMEREND, BANNING COCQGRACHT
Doorrijder blijkt drankrijder
Een 46-jarige Purmerender is door de politie aangehouden na het veroorzaken van een aanrijding. Er werd gemeld dat er een auto tegen een muur was aangereden en met hoge snelheid wegreed. Toegesnelde agenten vonden op de plaats van de aanrijding glasscherven en..een kentekenplaat. Zo kon de 46-jarige eigenaar uit Purmerend snel worden gevonden. De man bleek, behalve flinke schade aan de auto ruim twee en een half keer zoveel alcohol uit te blazen dan is toegestaan. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

13:44 09-SEP-04
ZAANDAM, WESTERWATERINGTUNNEL
Politie zoekt getuigen
De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een 45-jarige vrouw uit Zaandam. Zij fietste in de richting van Westerwatering toen een man, die de andere kant op reed, haar in het voorbijrijden hard met zijn hand op de borst sloeg. De man was tussen de 50 en 60 jaar oud en gekleed in een lichtgrijze pantalon en lichtgrijs jack. De verdachte fietste daar samen met een vrouw. Van haar is geen signalement bekend. Mogelijk zijn andere fietsers in de tunnel getuige geweest van het incident. Zij kunnen contact opnemen met wijkteam Zaandam-West 0900-8844.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-090904

07-SEPT-04
ASSENDELFT, RIJKSWEG BUITENHUIZEN-BEVERWIJK / NAUERNASEWEG
100 km per uur te hard
Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige man uit Velsen. De automobilist reed 100 km per uur te hard op de Nauernase weg in Assendelft. De avond ervoor hadden de agenten ook al een hardrijder van de weg gehaald. Een 19-jarige motorrijder uit Noord-Scharwoude reed met een snelheid van 115 km per uur waar slechts 50 km per uur was toegestaan. De snelheid werd gemeten binnen de bebouwde kom ter hoogte van de Zwarte markt in Beverwijk. Beide snelheidsduivels werden opgespoord met behulp van een onopvallende videoauto.

09:00-12:00 8-SEPT-04
ZAANDIJK/WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Verkeerscontrole
Op de provincialeweg Zaandam-Castricum heeft de politie woensdagochtend twaalf bestuurders staande gehouden. Negen mensen kregen een boete voor het niet dragen van de gordel en twee bestuurders werden bekeurd voor het bellen tijdens het rijden. Ook werden tijdens de controle twee radardetectoren in beslag genomen. De bezitters, een 43-jarige man uit Uithoorn en een 21-jarige man uit Heemskerk, kregen bovendien een boete. Zij moeten de apparaten binnen enkele weken verwijderen en inleveren op het politiebureau.

09:00-12:00 8-SEPT-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
Nauwelijks hardrijders
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N246 in Assendelft hielden bijna alle bestuurders zich woensdagochtend aan de snelheid. Slechts twee mensen reden te hard (92 en 100 km per uur) terwijl ruim 1200 weggebruikers de controle passeerden. Ter hoogte van de controle gold een snelheidslimiet van 92 km per uur.

00:20 08-SEPT-04
PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244

Onder invloed

Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een drankrijder aangehouden op de N244 in Purmerend. De 52-jarige bestuurder kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. De man was de afgelopen vijf jaar al twee keer eerder aangehouden voor het rijden onder invloed.

00:45 09-SEPT-04
ZAANDAM, PRINS BERNHARDWEG

Drankrijder voor de tweede keer betrapt

Op de prins Bernhardweg in Zaandam werd een 47-jarige Zaandammer aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal. De bestuurder was eerder dit jaar ook al eens aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat.


---- --