Politie Gelderland-Zuid

Man zonder rijbewijs rijdt in op vrouw

Nijmegen 09-09-2004 - (07)

Een 25-jarige vrouw uit Nijmegen stond afgelopen maandagmiddag in de rij bij een supermarkt aan de Archipelstraat, toen een man in de rij tegen de man achter de kassa riep dat ie moest opschieten. Dat riep hij meerdere keren, vrij hard. De 25-jarige zei daar wat van.

Buitengekomen bleek de man haar opgewacht te hebben en riep iets tegen haar. Ze negeerde de man, maar hij liep achter haar aan en sloeg haar op een gegeven moment met een rol vuilniszakken op haar hoofd. Toen de vrouw wegrende, stapte de man in zijn auto en reed haar achterna. Op de professor Cornelissenstraat reed de man met volle vaart op haar af. De vrouw probeerde weg te rennen maar de man naderde haar. Toen is ze achter geparkeerde autos gaan staan, waarop de man de stoep op reed. Ook toen kon de vrouw ontkomen. Daarna rende ze de oprijlaan van een verzorgingshuis op, waar de man haar weer achtervolgde. Uiteindelijk kon de vrouw naar binnen rennen en ging de man er in zijn auto vandoor. De vrouw deed aangifte.

Nadat de vrouw aan de politie omschreef om wat voor een auto het ging en het signalement van de man doorgaf, bleek het om dezelfde man te gaan die een paar dagen eerder de politie ontvluchtte toen zij de man en zijn voertuig wilde controleren. Hierbij droeg hij geen gordel, reed met een erg hoge snelheid, beging diverse verkeersovertredingen en negeerde het stopteken van de politie. Op een gegeven moment wist hij te ontkomen. Politiemensen stelden een onderzoek in en konden het adres van de man achterhalen, maar troffen hem niet thuis. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben. De man kon donderdagochtend worden aangehouden op de Acaciastraat