Verzamelde persberichten donderdag

's-Hertogenbosch 09-09-2004

NEKLETSEL NA KETTINGBOTSING

Drunen - Donderdagmorgen ontstond er op de Rijksweg A59 onder Drunen een kettingbotsing waarbij drie personenauto's betrokken waren. Een 44-jarige automobilist uit Etten-Leur botste tegen een voor hem op de weg stilstaande personenauto, bestuurd door een 25 jarige man uit Zundert. Diens auto schoot door de klap vooruit en botste tegen een voor hem staande personenauto die werd bestuurd door een 27 jarige man uit Waalwijk. De passagier van de man uit Zundert had erg veel last van haar nek en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

ONDER INVLOED EN VALSE NAAM

's-Hertogenbosch - In de nacht van woensdag op donderdag is op de Rompertsebaan in zijn woonplaats een 28 jarige bromfietser uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man reed onder invloed van alcoholhoudende drank. Op het politiebureau gaf hij een valse naam op. Toen zijn juiste naam bekend werd bleek dat de man nog gehoord moest worden als verdachte van het onttrekken van een door de belastingdienst in beslag genomen personenauto gepleegd in augustus 2003. Bovendien bleek hij op 18 februari 2003 door de rechter veroordeeld te zijn tot 30 dagen gevangenisstraf terzake een gepleegde openlijke geweldpleging en moest hij nog een drietal geldboetes betalen. De man is ingesloten.

MISHANDELING

's-Hertogenbosch - Op de Hazenburgstede in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch is woensdagmiddag een 18 jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19 jarige plaatsgenoot. Volgens de verdachte had de benadeelde hem met zijn bromfiets afgesneden en uitgescholden waarop hij hem geslagen had. De klap was goed aangekomen want het slachtoffer moest in het ziekenhuis aan snee in wenkbrauw laten behandelen.

HARDLEERS

's-Hertogenbosch - Een 21 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag betrapt bij het stelen van goederen uit een winkel aan het Stationsplein. Hij is aangehouden en gehoord en met een winkelverbod op zak weer in vrijheid gesteld. Ondanks het winkelverbod is hij later die dag weer naar de winkel gegaan waar hij wederom betrapt werd. Tegen de man is wederom proces-verbaal opgemaakt.

OP HETERDAAD BETRAPT

's-Hertogenbosch - Donderdagmorgen rond half zeven fietste een politieman in burger over de Hinthamerstraat en zag dat een hem onbekende middels enkele forse klappen de etalageruit van een winkel vernielde. De man, een 37 jarige inwoner van Breda, pakte enkele flessen drank uit de etalage en wilde daarmee weglopen. De agent heeft de verdachte ter plaatse aangehouden. De man is ingesloten.

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

's-Hertogenbosch - Donderdagavond is op de Vughterweg in 's-Hertogenbosch een snelheidscontrole gehouden. Tegen 14 automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat zij de maximum snelheid van 80 kilometer per uur overschreden. Twee van hen reden zo hard dat het rijbewijs onmiddellijk is ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 165 kilometer per uur.

BRAND IN GROWSHOP

's-Hertogenbosch - In de nacht van woensdag op donderdag moest de brandweer uitrukken om een brand in een growshop aan de Jan Rijpstraat te blussen. De brand werd tegen half vijf ontdekt en was snel onder controle. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Een rolluik van het pand stond op een kier en vertoonde braakschade. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

AUTODIEFSTAL

Sint Michielsgestel - In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Cypressenlaan een bruine personenauto van het merk Audi A6 en voorzien van het kenteken 66-GV-SJ gestolen.

BROMFIETSCONTROLES

Boxtel - De politie heeft woensdagmiddag op de Fellenoortstraat en de Achterbergstraat bromfietscontroles gehouden. Van de 27 bromfietsers is bij 16 bromfietsen vastgesteld dat de maximale constructiesnelheid werd overschreven. De bestuurder zijn bekeurd. Ook een passerende automobilist die niet handsfree zat te bellen is bekeurd.

MET AUTO OVER DE KOP

Vught - Een 74 jarige vrouw uit Vught is donderdagavond op de Michiel de Ruyterweg in haar woonplaats bij een verkeersongeval betrokken geraakt. Haar auto kwam op het dak tot stilstand De vrouw bleef in de autogordel hangen en uit haar oncomfortabele positie bevrijd. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat zij slechts enkele krassen en blauwe plekken had opgelopen. Vermoedelijk heeft het slachtoffer bij het oprijden van de weg proberen te remmen voor een naderende auto maar trapte daarbij op het gaspedaal. Daarbij botste zij tegen een geparkeerde bedrijfsauto en sloeg met haar auto over de kop.

GORDELCONTROLE

Veghel - Woensdagmiddag is een autogordelcontrole gehouden op de Deken van Miertstraat in Veghel. Bij deze controle zijn 10 bestuurders bekeurd omdat ze geen autogordel om hadden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Uden - Woensdagavond is een 43-jarige man uit Uden aangehouden. De man wordt ervan verdacht op de Schoutenhoek in Uden een 45-jarige vrouw uit die plaats te hebben mishandeld. De ruzie ging over een zoon van de vrouw. De man sloeg daarbij de vrouw in het gezicht. Ze hield hier een blauw oog aan over. De man, die onder invloed van alcohol was, is voor verder onderzoek ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Oss - Woensdag is op de Heschepad in Oss een controle gehouden op het door rood licht rijden. Bij deze controle zijn 20 fietsers en bromfietsers bekeurd omdat ze het rode licht negeerden. Ook werden op deze weg 40 bromfietsen gecontroleerd. Zes van die bromfietsen bleken te zijn opgevoerd. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.
-----
Op de Cereslaan in Oss werden twee autobestuurders bekeurd omdat ze door rood licht reden. Bij een bromfiets controle op deze weg bleken 3 bromfietsen opgevoerd te zijn. Ook werden vier autobestuurders bekeurd omdat ze geen autogordel om hadden.

-----
Op de Dorpenweg in Ravenstein is een snelheidscontrole gehouden. Zeven bestuurders werden bekeurd omdat ze meer dan 20 km te hard reden. Op de Dorpenweg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.
-----
Op de Nieuwe Hescheweg in Oss werden 12 autobestuurders bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. Ook werden twee bestuurders bekeurd omdat ze niet handsfree zaten te bellen.

MAN AANGEHOUDEN BIJ INBRAAK

Oss - In de nacht van woensdag op donderdag rond 05.00 uur werd gemeld dat er werd ingebroken in een winkel aan de Wolfskooi in Oss. Door politiemensen die ter plaatse waren gegaan werd een 39-jarige man uit Lith aangehouden. Bij een winkel aan de Wolfskooi werd getracht een deur open te breken. De man, een zogenaamde veelpleger, is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Oss - Donderdagmorgen is een verkeerscontrole gehouden op de Kortfoortstraat in Oss. Bij de controle werden 9 bromfietsers bekeurd omdat hun bromfiets was opgevoerd. Een bromfiets bleek zelfs geen bromfiets te zijn maar een motorfiets waarop een verzekeringsplaatje zat en de gele vlakken waren aangebracht. Deze 'bromfiets' is in beslag genomen. Ook werden nog 26 bestuurders bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Vinkel - Donderdagmorgen is een 54-jarige man uit Berlicum bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn auto over de Nieuwekampen in Vinkel. Daar kwam hij in aanrijding met twee paaltjes, die bij een verkeersdrempel stonden. De auto van de man kwam tot stilstand tegen een rechts van de weg staande boom. De man is met enkele gebroken vingers overgebracht naar een ziekenhuis.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE

Ravenstein - Donderdagmiddag is op de Dorpenweg in Ravenstein een 25-jarige man uit Uden bekeurd. Hij reed met een snelheid van 135 km/u over de Dorpenweg, waar 80 km/u gereden mag worden. Omdat de man meer dan 50 km te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Haps - Woensdagavond is een 48-jarige vrouw uit Sint Hubert gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed met haar auto over de Sint Hubertseweg in de richting van de kruising met de Wanroyseweg in Haps. Op die kruising kreeg de vrouw geen voorrang van een auto bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Cuijk, die over de Wanroyseweg reed. Door de aanrijding kwam de auto van de vrouw uit Sint Hubert tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

MEISJE GEWOND BIJ ONGEVAL

Haps - Donderdagmiddag is een 17-jarige bromfietster uit Katwijk gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje reed op haar bromfiets over de Wildsestraat in Haps. Op de kruising met de Kalkhofseweg wilde ze rechtsaf rijden. Bij het rechtsaf rijden schoof ze onderuit met haar bromfiets. Het meisje is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar een ziekenhuis.