Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hörmann biedt deuraandrijving Supramatic E

Met één druk op de knop door het inrithek en de garagedeur

Deurautomatisering maakt het mogelijk. Wie met de auto de oprit wil oprijden kan met een handige zender gemakkelijk het inrithek en de garagedeur openen. Zo vermijdt men meermaals te moeten uitstappen bij regen of duisternis.

Maar niet alleen het comfort speelt een grote rol. Vooral bij het inrithek wordt ook uit veiligheidsoverwegingen een automatische afstandsbediening aanbevolen. Zo kan de auto vlot uit het doorgaande verkeer en uit de gevarenzone gebracht worden. Eenmaal op de oprit volstaat een tweede bediening van de handzender om de garagedeur automatisch te openen.

Belangrijk voor een onberispelijke functie is vooral een op elkaar afgestemd systeem van garagedeur, aandrijving en inrithekautomatisering. Hörmann, de grootste garagendeuren- fabrikant van Europa biedt met de deuraandrijving Supramatic E een hoogwaardige en veilige totaaloplossing. Deze aandrijving is geschikt voor de automatisering van Hörmann kanteldeuren en sectionaldeuren en combineerbaar met aandrijvingen voor draai- en schuifhekken. De Supramatic E is bovendien ook geschikt voor garagedeuren van een ander merk. Extra pluspunten: de Hörmann-aandrijving beschikt over een gepatenteerde optilbeveiliging en een intelligente uitschakelautomaat en kan snel gemonteerd worden.

Inzake toebehoren heeft Hörmann één en ander op voorraad. Naast de standaard twee-toetsen-handzender levert Hörmann een afstandsbediening met vier toetsen waarmee de garageverlichting of de buitenverlichting kan bediend worden. De handzenders zijn ook verkrijgbaar in mini- of microformaat met sleutelhanger.

De garagedeur is niet alleen op afstand te bedienen. Comfortabele bedieningselementen zijn de aan de buitenzijde naast de garagedeur bevestigde schakelaars. Zij bewegen de garagedeur per sleutel, met een code of met een transponder. De laatste wordt vooral aanbevolen bij duisternis en wanneer de garage door meerdere personen gebruikt wordt. De transpondersleutel wordt gewoon voor het leestoestel gehouden waardoor de garagedeur geopend of gesloten wordt. Ook met behulp van een binnen op de wand van de garage of een in de vloer ingewerkte drukknopschakelaar kan de garagedeur eenvoudig bestuurd worden.

Teksten bij de afbeeldingen:

0185A_1.jpg
Een druk op de knop van de handzender volstaat op het inrithek te openen

0185A_2.jpg
Codeschakelaars bieden veiligheid tegen het onbevoegd openen

0185A_3.jpg
Garagedeuren kunnen snel en veilig uitgerust worden met de Hörmann-aandrijving SupraMatic E

Foto's: Hörmann