Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 9 september

Alkmaar 09-09-2004 - 16.00 uur

Diefstal auto

Alkmaar, woensdag 8 september 2004.

Woensdag heeft de eigenaar van een personenauto aangifte gedaan van diefstal van zijn voertuig. De diefstal heeft plaatsgevonden in de nacht van zondag 5 op maandag 6 september. De auto stond geparkeerd op de Jan de Heemstraat. Het gaat om een Volkswagen, type Golf. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken LP-77-GT.

Verkeerscontroles

Alkmaar/Broek op Langedijk, woensdag8 september 2004.

Woensdag werd een verkeerscontrole gehouden op de Nollenweg in Alkmaar. Tijdens deze controle werden vijf autobestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel. Van twee vrachtwagens dreigde de lading op het wegdek te vallen en bij één auto werd een lekke uitlaat geconstateerd.

Op de Voorburggracht in Broek op Langedijk werd woensdagmorgen eenzelfde soort controle gehouden. Hierbij werden veertien bestuurders bekeurd omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen en twee omdat zij telefoneerden vanuit de auto zonder gebruik te maken van een handsfree set. Tijdens deze controle werd van vier bestuurders een blaasproef genomen. Niemand bleek teveel te hebben gedronken.

Rijden onder invloed van alcohol.

Bergen, donderdag 9 september 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Bergen aangehouden op de Herenweg. Bij controle bleek namelijk dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 1040 ug/l. Dat is nagenoeg vijfmaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Alkmaar, donderdag 9 september 2004.

In dezelfde nacht werd een 41-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Pettemerstraat. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl ook bij hem alcoholgebruik werd geconstateerd. Hij blies namelijk 470 ug/l.

Politie zoekt slachtoffers van vernielingen Spoorbuurt

Alkmaar, donderdag 9 september 2004.

Op dinsdagavond 7 september is in de Spoorbuurt een grote groep jongeren aangehouden wegens het plegen van geweld en vernielingen in de Anthoniusstraat. De jongeren (12 in totaal) gedroegen zich agressief en trapten spiegels van autos. Bewoners maakten de laatste tijd vaker melding van overlast, daarom surveilleerde de politie extra in de wijk.

In de straat zijn veel autos vernield, maar bij de politie zijn op dit moment slechts twee aangiften van vernieling binnen gekomen. De politie is op zoek naar de slachtoffers van deze vernielingen en verzoekt hen contact op te nemen met de politie voor het doen van aangifte. Aangifte doen van vernieling kan ook via www.politie.nl.