Gemeente Dordrecht


Tot eind oktober nog gratis met Citybus Plus

In mei van dit jaar hebben Koninklijk Horeca Nederland, Stadsvervoer Dordrecht (SVD), Lotax en de gemeente Dordrecht het startsein gegeven voor Citybus Plus. Er zijn door de horeca in de binnenstad ruim 5.000 gratis kaartjes verspreid onder hun klanten. Deze kaarten zijn nog steeds geldig en kunnen worden gebruikt tot en met 31 oktober van dit jaar.

De gemeente wil met het Citybus Plus project het avondbezoek aan de binnenstad stimuleren. Wethouder F. van den Oever draagt het initiatief een warm hart toe. "Het project draagt bij aan een aantrekkelijke en bereikbare stad. Daarnaast heeft Dordrecht er met Citybus Plus een bijzondere combinatie van vervoer bij."

Ongebruikte kaartjes
Uit informatie van SVD en Lotax blijkt dat er nog veel Citybus Plus kaartjes ongebruikt bij de horecaklanten moeten zijn. De horeca roept haar klanten op de kaartjes niet ongebruikt te laten en wijst op het naderende einde van de proef op 31 oktober 2004.

Citybus Plus
Met Citybus Plus is het mogelijk de binnenstad te bezoeken met de Citybus en comfortabel met de taxi terug te rijden (vanaf 20.00 uur tot diep in de nacht) naar het parkeerterrein Energiehuis of de parkeergarage Veemarkt en Spuihaven. De Citybus Plus is heen met de bus en terug met de taxi. Bel de taxi (078) 6102789 en vraag om de Citybus Plus. De taxi vertrekt vanaf de dichtstbijzijnde Citybushalte.

Combinatie van voordelen
Voor Stadsvervoer Dordrecht is Citybus Plus een interessant experiment. Citybus en de taxi vullen elkaar prima aan. Voordeel van de Citybus is dat je zo in kunt stappen. Het voordeel van de taxi is dat die precies op het tijdstip rijdt dat de klant hem wil gebruiken. Ook wanneer de Citybus niet meer rijdt 's avonds na elven. Met de Citybus Plus combineer je de voordelen van beide systemen. Het is te hopen dat de reizigers dit steeds meer gaan ontdekken, want de Citybus Plus kan best nog wel meer reizigers gebruiken.