Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 9 september 2004

* VROUW LOOPT GEBROKEN RUGGENWERVEL OP NA AANRIJDING

ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks tien uur raakte op de kruising van de Ringdijk met de Wilgenlei een 21-jarige vrouw uit Rotterdam gewond, nadat ze werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 51-jarige vrouw uit Rotterdam. De 51-jarige automobiliste sloeg op de kruising rechtsaf maar zag hierbij het slachtoffer, dat op een snorfiets reed, over het hoofd. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val. Zij werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Sint Franciscus Gasthuis. Daar werd geconstateerd dat de 21-jarige Rotterdamse een gebroken ruggenwervel had opgelopen. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* MAN MET HAMER OP HOOFD GESLAGEN
ROTTERDAM -Donderdagmorgen omstreeks tien uur raakte tijdens een mishandeling op het metrostation Zuidplein een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel gewond. De man stond te wachten, toen hij plotseling een klap op zijn hoofd voelde. Toen het slachtoffer zich omdraaide, zag hij een man met een hamer staan. De verdachte probeerde de Capellenaar nogmaals te slaan, maar deze kon het slachtoffer ontwijken waarna hij vluchtte. Door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond werd de man vervoerd naar het Ikaziaziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek naar de verdachte in.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Donderdagmiddag hield personeel van de Verkeerspolitie (bureau verkeerstoezicht) een snelheidscontrole op de Aelbrechtskade. Tussen kwart voor één en kwart voor twee reden 46 van de 983 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur in plaats van de toegestane '50'.

Ochtenduitgave donderdag 9 september 2004
Middaguitgave woensdag 8 september 2004

* IN WATER GESPRONGEN ACHTTIENJARIG MEISJE DOOR ADVOCAAT VAN

VERDRINKINGSDOOD GERED
ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond kwart voor elf bedacht een 33-jarige advocaat uit Rotterdam, met de fiets op weg naar het Gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein, zich geen moment, toen hij langs de kade bij de Erasmusweg een aantal mensen hoorde roepen dat er iemand in het water lag. Een achttienjarig meisje bleek even tevoren vanaf de Erasmusbrug in het water van de Nieuwe Maas te zijn gesprongen.
De 33-jarige Rotterdammer sprong in het water en zwom naar het meisje toe, dat zich al zwemmend boven water trachtte te houden. Hij pakte een reeds in het water gegooide reddingsboei met touw, waaraan beiden zich vasthielden. Nadat ter plaatse gekomen politiemensen twee reddingsvesten naar beiden wierpen en de Rotterdammer dit bij het meisje en hemzelf had omgedaan, werden zij korte tijd later middels een bootje uit het water gehaald. Het slachtoffer werd voor onderzoek en behandeling naar het MCRZ-Zuiderziekenhuis vervoerd, terwijl de politiemensen de 33-jarige Rotterdammer naar huis brachten om daar zijn natte kleding te verwisselen voor droge kleren.

Ochtenduitgave woensdag 8 september 2004