Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam / Breda, 9 september 2004

Record aantal aanmeldingen Café Cultuur Prijs 2004

De derde editie van de Café Cultuur Prijs belooft, met nu al een record aantal van ruim 100 aanmeldingen, extra spannend te worden. Het thema van de wedstrijd voor jong talent is dit jaar 'Geef jouw toekomstvisie op het café als ontmoetingsplaats'. De winnaar ontvangt een geldbedrag van E 2.000,- en het winnende ontwerp maakt kans gerealiseerd te worden in the Future Pub in Living Tomorrow. De Café Cultuur Prijs is een initiatief van Felix Meritis en Dommelsch.

Jury en Publieksprijs
De vakjury bestaat dit jaar uit:

. Micha Klein, new media artist

. Ted Langenbach, horeca-ondernemer en eigenaar van club Now & Wow in Rotterdam
. Marie Hélène Cornips, directeur van de Bond van Nederlandse Architecten BNA Naast de officiële Café Cultuur Prijs, waarvan de winnaar wordt bepaald door de bovenstaande juryleden, is er dit jaar voor het eerst ook een publieksprijs. Van 8 tot en met 25 november kan het Nederlandse publiek via de website stemmen op tien genomineerde inzendingen. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldbedrag van E 750,-. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op donderdagavond 2 december om 20:00 uur in Felix Meritis in Amsterdam. Tijdens deze avond vindt tevens een prikkelende discussie plaats met de juryleden over de rol van het café in de toekomst.

Deelname
De wedstrijd is bedoeld voor studenten of pas afgestudeerden. Deelnemers worden uitgedaagd hun eigen toekomstcafé te bedenken of invulling te geven aan The Future Pub in Living Tomorrow in Amsterdam. De inzendingen dienen uiterlijk 31 oktober 2004 binnen te zijn. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op de door Studio Micha Klein ontwikkelde website www.cafecultuurprijs.nl.

Initiatiefnemers

Het initiatief voor de Café Cultuur Prijs is drie jaar geleden ontstaan vanuit het idee dat met de verandering van de Nederlandse samenleving ook de cafécultuur verandert. Dommelsch en Felix Meritis willen jong talent stimuleren hun steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de cafécultuur in Nederland. Dit jaar is Living Tomorrow Amsterdam mede-organisator.

Voor meer informatie of interviews kunt u contact opnemen met Felix Meritis, Francien Jonge Poerink, 020 - 626 23 21 of Interbrew Nederland, Monique Staals, 076 - 525 21 41 of Living Tomorrow, Ilse Sobering, 020 - 203 04 00
-----------------------

---- --