MOTOROLA, INC.

Motorola kondigt een contract aan met SGC Telecom voor het...

Motorola kondigt een contract aan met SGC Telecom voor het commercieel testen van een homogeen computernet

AMSTERDAM, Nederland, September 9/PRNewswire/ --


- Motorola zal VoIP, hoge snelheidsgegevens en digitale TV integreren over een LMDS-netwerk

Motorola, Inc (NYSE: MOT) heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een contract heeft afgesloten voor het commercieel testen van een homogeen computernet voor SGC TELECOM, Portugal. Dankzij de end-to-end breedbandtechnologie van Motorola zal het Portugese JAZZTEL, dat dit jaar door SGC TELECOM is overgenomen, op goedkope wijze de kabelactiviteiten voor de levering van spraak, hoge snelheidsgegevens en digitale TV kunnen upgraden over het bestaande LMDS-netwerk (Local Multipoint Distribution System).

De technologie voor een homogeen computernet van Motorola wordt uitgetest over het LMDS-netwerk van SGC TELECOM in combinatie met een klein, plaatselijk coaxiaal systeem. Op deze wijze kunnen de drie diensten worden geleverd via één enkele infrastructuur aan abonnees in hetzelfde gebouw. De integratie van IP en LMDS betekent dat SGC TELECOM haar klanten geavanceerde breedbanddiensten kan leveren vanuit de bestaande infrastructuur van de operator en zo voor bijkomende inkomsten zal zorgen.

Motorola zal haar end-to-end IP-technologie voor de test leveren, waaronder de BSR 1000 CMTS/router en MAPS (Motorola Advanced Provisioning System). Daarenboven zal SGC TELECOM de oplossingen van Motorola in de woningen van gebruikers testen. Klanten zullen daarmee in hun huis eenvoudige en goedkope toegang krijgen tot geavanceerde breedbandapplicaties. Dit omvat Motorola SBV4200-telefonie MTA en de Motorola SB5100 kabelmodem voor zeer snelle internettoegang.

'Door het gebruik van de technologie van Motorola voor de levering van geïntegreerde IP-diensten wordt de introductie van nieuwe multimediadiensten zeer betrouwbaar en kostenbesparend, aangezien geen extra kabel in de woning is vereist', aldus Joao Martins, CTO. 'Wij kunnen onze abonnees eenvoudige en probleemloze upgrades bieden die voor verhoogde klantentrouw en - tevredenheid zullen zorgen.'

'Wij werken zeer nauw samen met SGC TELECOM om het bedrijf te helpen een geavanceerd breedbandnetwerk voor de toekomst te bouwen', aldus Paul King, vice-president en algemeen manager van Motorola voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 'Het homogeen computernet zal de kosten laag houden, terwijl het bedrijf diensten zal kunnen verlenen die de bestaande klanten bij SGC TELECOM zullen houden en nieuwe klanten zullen aantrekken.'

The Motorola SB5100 kabelmodem

De Motorola SB5100 kabelmodem is 25 procent compacter dan de voorgangers, is gebaseerd op de DOCSIS 2.0-norm en zorgt voor verdrievoudigde opwaartse capaciteit van 30 Mbps op ondersteunde kabelsystemen.

De Motorola SBV4200 telefoniemodem

De Motorola SBV4200 VoIP-telefoniemodem is een Motorola-product van de vijfde generatie dat is bedoeld voor gegevens- en spraakdiensten over een breedbandnetwerk. Het toestel -- een eMTA (embedded multimedia terminal adapter) - levert zeer snelle gegevensconnectiviteit via een DOCSIS 1.1-compatibele kabelmodem en spraakdiensten van toll-quality (de standaard telefoonkwaliteit voor spraak) en ondersteunt de standaard telefoonfuncties, zoals caller-ID (nummerweergave), call-waiting (wisselgesprek) en call-forwarding (doorschakeldienst).

De Motorola BSR 1000

De Motorola BSR 1000 CMTS/router is een oplossing voor kleine of middelgrote verdeelcentra of voor grotere sites in de beginfasen van de marktpenetratie voor breedbanddiensten. Het product kan zelfstandig worden gebruikt of in kleine clusters om op goedkope wijze de breedbandtoegangsinfrastructuur uit te breiden voor bijkomende abonnees. De BSR 1000 is gebaseerd op open systeemnormen, is DOCSIS
1.1 gekwalificeerd en is compatibel met de PacketCable
1.0-specificaties.

Motorola MAPS

Het Motorola Advanced Provisioning System (MAPS) is een geïntegreerd, bevoorradingssysteem van hoge kwaliteit voor breedbandnetwerken dat is gebaseerd op de industrienormen. Dankzij dit hoogst toegankelijke systeem kunnen kabeloperatoren hun innoverende diensten snel introduceren en beheren. Het systeem kan worden geïntegreerd in de oude OSS-infrastructuur via interfaces die aan de industrienormen voldoen. Het systeem is verenigbaar met DOCSIS, Euro-DOCSIS, PacketCable en IP-specificaties.

Info over SGC TELECOM

SGC TELECOM, een afdeling van de Portugese groep SGC, begon in 1998 met het onderzoek en de ontwikkeling van verhoogde FWA-functies (flexibele webapplicaties) (BFWA) om de tekortkomingen van conventionele FWA te overbruggen en om snel de massamarkt te voorzien van drievoudige werking tegen lagere CAPEX/OPEX (investeringen/kosten) dan competitieve technologieën, zoals xDSL, kabel, satelliet of vezel. Het BFWA lokale lussysteem van SGC is gebaseerd op normen en werd ontworpen om nieuwe alternatieve infrastructuren te creëren en om bestaande infrastructuren te upgraden waardoor koper- en kabelplatformen de functies van een agglomeratie-backbone kregen. (SGC TELECOM CTO Joao.Martins@sgctelecom.pt)

Info over Motorola Broadband Communications Sector

Motorola Broadband Communications Sector voorziet in een uitbreidbaar, geïntegreerd end-to-end-systeem voor de levering van breedbanddiensten waardoor gebruikers geïnformeerd, verzorgd en verbonden blijven. Door deze technologie kunnen netwerkoperatoren en retailers nieuwe commerciële mogelijkheden creëren en uitvoeren door innoverende producten en diensten voor gebruik thuis te leveren. Het klantvriendelijke ontwerp en de productie-expertise dragen verder bij aan de positie als de toonaangevende leverancier in de wereld van digitale kabel-set-tops en -modems. Nadere informatie over Motorola Broadband Communications Sector vindt u op:
http://www.motorola.com/broadband.

Info over Motorola

Motorola, Inc. (NYSE: MOT) is een toonaangevend wereldbedrijf voor draadloze, breedband en automobielcommunicatietechnologie en zorgt voor verstandigere, veiligere, eenvoudigere, meer gesynchroniseerde en leukere levenswijzen. De omzet van het bedrijf in 2003 bedroeg US$ 27,1 miljard. Motorola creëert innoverende technologische oplossingen die ten goede komen aan mensen thuis, op het werk en op reis. Het bedrijf stelt als goede burger ook alles in het werk om ethisch verantwoord te werken, het milieu te beschermen en de gemeenschappen waar het bedrijf zaken doet, te steunen. Nadere informatie vindt u op: http://www.motorola.com.

MOTOROLA en het gestileerde M-logo zijn gedeponeerd bij het Amerikaanse octrooi- en handelsmerkenbureau. DOCSIS en CableLabs zijn handelsmerken van Cable Television Laboratories, Inc. Alle overige product- of dienstnamen zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Website: http://www.motorola.com
http://www.motorola.com/broadband

Source: Motorola, Inc.

Europa, Midden-Oosten en Afrika: Helen Yarrow,+44-0-1256-488-356, helenyarrow@motorola.com; Noord-Amerika: Bev Dribin,+1-215-323-1156, bev.dribin@motorola.com , beiden van Motorola; Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20020307/MOTLOGO http://www.new scom.com/cgi-bin/prnh/20020415/MOTNOTAGLOGO; AP-archief: http://photoarchive.ap.org; PRN-fotodesk: +1-888-776-6555 of
+1-212-782-2840


09 sep 04 17:29