ACADEMIE VOOR WETGEVING

Scriptieprijs 2004 van de academie voor wetgeving voor Saskia Julian Hoes
Tijdens de opening van het academiejaar aan de Academie voor Wetgeving werd op 6 september 2004 voor de tweede maal de Scriptieprijs van de Academie uitgereikt. De winnaar van de prijs is mr. drs. Saskia J. Hoes , die in maart 2004 haar scriptie 'Uitgestrekt?! Over de grenzen van de Auteurswet 1912' voltooide. Deze doctoraal scriptie was onderdeel van haar afronding van haar rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam; eerder studeerde zij af voor het vak Nederlands. Saskia Hoes ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter prof.mr. Willem Konijnenbelt, lid van de Raad van State en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

De scriptieprijs, waaraan een bedrag van 2000 euro is verbonden, is bestemd voor afstudeerscripties over een voor wetgeving relevant onderwerp. Het doel ervan is het bevorderen van de belangstelling voor wetgeving bij studenten. Bij de beoordeling van de scripties let de jury er in ieder geval op of een scriptie het behandelde onderwerp kritisch en op originele wijze benadert, relevant is voor de theorie of praktijk van de wetgeving en een kwalitatief goede betoogtrant hanteert.

Voor meer informatie over de scriptieprijs en het juryrapport kunt u contact opnemen met dhr. Bert Langeveld van de Academie voor Wetgeving, tel. 070-376 5952, e-mail h.langeveld@caop.nl.


09 sep 04 17:37