CDA Rotterdam


Persberichten

Rotterdam, 9 september 2004
CDA wil vliegende hondenbrigade

Als het aan Karen Duys, indiener van de motie-Rotterdam hondenpoepvrij! ligt, komt er een vliegende hondenbrigade. Die conclusie trekt de CDA-woordvoerder Buitenruimte na een bezoek aan de Nesselandse-pilot met het nieuwe hondenpoepbeleid.

Karen Duys bezocht gisteren, woensdag 9 september 2004, samen met verantwoordelijk portefeuillehouder Jolanda van Drongelen (CDA), diverse uitrenvelden, waarbij zij zich lieten informeren door onder meer de betrokken wijkchef van Dienst Stadstoezicht en één van de toezichthouders.

Het bezoek maakte het CDA duidelijk, dat hondenbezitters zelf moeten zorgen voor het opruimen van de hondenpoep. Eén van de belangrijkste pijlers in het welslagen van het beleid is daarom de aandacht voor het gedrag van de hondenbezitters. Het CDA drong daarom al eerder aan op extra handhaving.

Als het aan Karen Duys ligt wordt het huidige team van de hondenbrigade opgewaardeerd tot een vliegend team, dat door heel Rotterdam op onregelmatige tijden controles uitvoert om daarmee de pakkans te vergroten.

De pakkans is op dit moment te verwaarlozen. Natuurlijk is dit voor een deel een deelgemeentelijke keuze, de deelgemeente koopt toezichthouders in. Maar juist in die gebieden, waarin nieuw beleid tot uitvoering wordt gebracht, is het belangrijk dat je als overheid een signaal afgeeft. Een stedelijk signaal, dat nadrukkelijk dient als ondersteuning van de deelgemeentelijke handhaving. Daarmee laat je als overheid zien, dat je het probleem en het beleid serieus neemt, aldus Karen Duys.

Karen Duys zal dit voorstel komende week in de commissie Wijken en Buitenruimte opnieuw aan de orde stellen. Karen Duys: Het CDA blijft hameren op een goede aanpak. Te lang is dit onderwerp niet goed opgepakt, te lang staat hondenpoep genoteerd als ergernis nr. 1.

Bekijk de foto's van het werkbezoek aan de pilot in het fotoboek op deze site