Algemene Rekenkamer

Algemene Rekenkamer

- 3 september 2004 -

Rapport Personele uitgaven aan hogere ambtenaren van het Ministerie van OCW

Op 9 september publiceert de Algemene Rekenkamer het rapport Personele uitgaven aan hogere ambtenaren van het Ministerie van OCW

Het onderzoek naar de beloning van ambtenaren van schaal 16 en hoger is uitgevoerd op verzoek van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De Algemene Rekenkamer heeft met haar onderzoek inzicht willen krijgen in de wijze waarop relevante processen als in dienst nemen, ontslaan en het toekennen van (extra) beloningen verlopen en wat de achtergrond is van bepaalde uitgaven. Naast de uitgaven die OCW via het salarissysteem uitkeert, heeft de Algemene Rekenkamer ook andere uitgaven onderzocht, zoals de declaraties voor buitenlandse dienstreizen. Extra aandacht is besteed aan vertrekregelingen. De Algemene Rekenkamer heeft ook het financieel beheer van de personele uitgaven beoordeeld, alsmede de werkzaamheden van de auditdienst.

Exemplaren van het rapport en het bijbehorende persbericht zijn op donderdag 9 september 2004 door de pers vanaf 11.00 uur onder embargo af te halen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag. Zoals gebruikelijk kan hier niet over gepubliceerd worden totdat de Algemene Rekenkamer het rapport aan de Tweede Kamer heeft gepresenteerd. Het embargo geldt daarom tot donderdag 9 september 2004, 16.00 uur.