Ingezonden persbericht


'Grote beurt' voor de computer Imation geeft aanbevelingen over digitaal onderhoud van computer

Schiphol-Rijk (Nederland), 9 september 2004 ­ Iedere drie maanden controleren we wel het oliepeil van onze auto, maar een onderhoudsbeurt voor onze computer waar al onze persoonlijke en zakelijke informatie staat opgeslagen, staat niet in de agenda. Net zoals olie regelmatig ververst dient te worden, moet ook de harde schijf van de computer regelmatig worden opgeschoond om gegevensverlies te voorkomen. Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, heeft daarom september uitgeroepen tot de maand van de grote beurt voor de computer.

Zowel de waarde als de omvang van digitale bestanden, zoals adresbestanden, digitale foto's, video's en financiële informatie groeien snel. Het onderhoud van de computer is daarom minstens zo belangrijk als van de auto, maar wordt toch vaak vergeten. Imation wil daarom ook de aandacht vestigen op het belang van het regelmatig maken van een back-up om gegevensverlies tegen te gaan.

"Onderzoek toont aan dat de gemiddelde levensduur van de harde schijf van een computer drie jaar is. Niet lang als je de waarde die de bestanden vertegenwoordigen in ogenschouw neemt die op de harde schijf worden opgeslagen", zegt Theo Bouwmans, general manager Imation DS&IM Benelux. "Regelmatig goed naar je computer kijken en grote, of weinig gebruikte bestanden op een cd, dvd of tape opslaan, zorgt ervoor dat de computer weer snel is en de harde schijf langer meegaat. En nog belangrijker: externe opslag beschermt waardevolle bestanden tegen verlies of diefstal."

Bestanden die verloren zijn gegaan vanwege een emailvirus of het kapot gaan van de harde schijf, kunnen vaak met een gangbare back-up worden hersteld. Om gebruikers tijd, geld en kopzorgen te besparen, heeft Imation de volgende aanbevelingen:


- Maak een back-upplan. Zet regelmatig de bestanden op optische media (cd of dvd) of tapes. Het betreft met name bestanden die veel tijd in beslag hebben genomen (zoals scripties, onderzoeken), die moeilijk te vervangen zijn of die waardevol of onmisbaar zijn. Maak ten minste een keer per jaar een volledige back-up van het gehele systeem en de gehele inhoud van de computer met ook alle programmabestanden en instellingen. Hou voortaan in de agenda bij wanneer de regelmatige back-up uitgevoerd moet worden.
- Benoem media en archiveer bestanden. Druk direct op de cd of dvd, of op een etiket wat de inhoud is en vermeld de datum waarop de laatste wijzigingen zijn gemaakt. Maak vervolgens een overzicht met de cd's en dvd's en de inhoud.
- Bescherm de back-ups. Bewaar de media op een koele, droge en schone plaats en vermijd direct zonlicht en warmte. Uiteraard dienen oplsagmedia niet naast de computer te worden bewaard...

Meer tips over hoe bestanden veilig kunnen worden opgeslagen, zijn te vinden op de (Engelstalige) Imation- website: www.imation.com/computercleanout.

PublieksWerk / Imation 1/2

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische, verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabytes tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Dankzij meer dan driehonderd patenten en de inspanningen van de meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In juni 2004 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op pressroom.imation.com

PublieksWerk Imation International B.V. Marije Verdouw Mady Wiessenberg 00 31 (20) 486 21 39 00 31 (20) 654 21 54

marije@publiekswerk.nl mdwiessenberg@imation.com

PublieksWerk / Imation 2/2


---- --