Friesland Coberco Dairy Foods

9 september 2004

Luc Dahlhaus benoemd tot voorzitter concerndirectie Royal Friesland Foods

De raad van commissarissen en de concerndirectie van Koninklijke Friesland Foods N.V. delen mee dat de heer A.A. Olijslager (60), voorzitter van de concerndirectie, heeft besloten per 31 december 2004, een jaar voor het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd, zijn functie te beëindigen. De raad van commissarissen heeft de heer L.F.M. Dahlhaus (58), thans lid van de concerndirectie, per 1 januari 2005 als zijn opvolger benoemd. Voorts heeft de raad van commissarissen besloten dat de heer T.C.A. Spierings (39) per 1 januari 2005 tot de concerndirectie zal toetreden. De heer Olijslager zal gedurende het jaar 2005 als adviseur in dienst blijven van de vennootschap.

De heer Olijslager heeft ervoor gekozen een jaar voor het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd het voorzitterschap over te dragen, om de nieuwe voorzitter de gelegenheid te bieden zijn opdracht over een voldoende ruime periode inhoud te kunnen geven. Bovendien ontstaat hiermee voor de heer Dahlhaus de mogelijkheid om als voorzitter verantwoordelijk te zijn voor het opstellen van het nieuwe driejaarlijkse ondernemingsplan.

André Olijslager werd in 1990 als voorzitter van de concerndirectie benoemd bij het toenmalige Friesland Frico Domo. Na de fusie in 1997 met drie andere coöperaties waaronder Coberco, werd hij benoemd tot voorzitter van de concerndirectie van Friesland Coberco Dairy Foods Holding N.V.

Luc Dahlhaus is sinds 1992 lid van de concerndirectie en kan bogen op een jarenlange ervaring in vele onderdelen van de onderneming. Voordat Luc Dahlhaus toetrad tot de concerndirectie was hij onder meer Managing Director Friesche Vlag Indonesia, Managing Director WAMCO Nigeria en Marketing Manager voor de Nederlandse markt.

Theo Spierings is sinds augustus 1986 werkzaam bij de onderneming en heeft een brede managementervaring in binnen- en buitenland in diverse disciplines. Hij is sinds 2002 Managing Director van WAMCO Nigeria. Daarvoor was hij onder meer Managing Director Friesland Export te Leeuwarden, Commercial Director in Saoedi Arabië, Operational Director in Peru, General Sales and Marketing Manager en Plant Manager in Saoedi-Arabië, Senior Technical Advisor bij Friesche Vlag Indonesia en Productie Manager bij Productie Lang Houdbaar te Leeuwarden.

De raad van commissarissen en de concerndirectie nemen de komende maanden een beslissing over de taakverdeling binnen de concerndirectie.

Royal Friesland Foods is een multinationale onderneming die zich richt op het winstgevend ontwikkelen, produceren en verkopen van een breed assortiment zuivelproducten en vruchtendranken onder merk voor consumenten, professionele gebruikers en industriële afnemers. Met name in West- en Centraal Europa, West-Afrika en Zuidoost-Azië is Royal Friesland Foods sterk op de zuivelmarkt vertegenwoordigd. De omzet bedraagt 4,6 miljard euro. In totaal zijn 18.000 medewerkers in dienst waarvan 12.500 buiten Nederland. De belangrijkste merken zijn Appelsientje, Bonnet, Chocomel/ Cécemel, Completa, CoolBest, Debic, DubbelFrisss, Dutch Lady, Extran, Frico, Friso, Foremost, Friesche Vlag, Frisian Flag, Fristi, Milli, NoyNoy, Peak, Pöttyös Túró Rudi, Rainbow en Taksi.