Interoute breidt stedelijke glasvezelring Rome uit met 200 kilometer

Amsterdam/Rome, 09 september 2004 -- Interoute, leverancier en eigenaar van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa, gaat haar stedelijke glasvezelring (MAN) in Rome uitbreiden. Interoute heeft een overeenkomst gesloten met Atlanet S.p.A., onderdeel van Fiat Group, om 200 kilometer glasvezelnetwerk over te nemen van de Italiaanse telecomaanbieder. Hiermee komt de totale lengte het Pan-Europese netwerk van Interoute op 23700 kilometer.

Interoute, dat met de recente acquisitie van CECOM haar netwerk uitbreidde met 11 Oost Europese stedelijke glasvezelringen, wordt met deze gedeeltelijke overname één van de vooraanstaande MAN-leveranciers in Rome. De MAN van Interoute in Rome wordt één van de grootste en meest wijdvertakte stedelijke glasvezelringen van Europa. Via de MAN in Rome kunnen internationaal opererende bedrijven en organisaties in West-, Oost- en Noord Europa hun lokale vestigingen in Italië met elkaar verbinden.

De overname past in de strategie van Interoute om haar netwerk in snel tempo commercieel uit te breiden en daarmee vooruit te lopen op haar concurrenten.

Interoute eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 23.700 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen, Zürich, Leipzig, Praag, Pilsen, Brno, Ostrave, Bratislava, Boedapest, Oradea, Boekarest, Bielsko Biala en Warschau. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com