Ingezonden persbericht


doornvogel realiseert klantenprogramma ENECO Energie

Amsterdam, 9 september

Het Amsterdamse marketingbureau doornvogel heeft in opdracht van ENECO Energie het klantenprogramma 'Energieke dingen doen' ontwikkeld. Doel is het realiseren van een emotionele binding tussen ENECO Energie en haar ruim 2 miljoen klanten. Hiervoor is een high interest (kortings)aanbod samengesteld dat aansluit bij de belevingswereld van de consument en tegelijkertijd een directe link heeft met energie en/of ENECO Energie.

Er wordt gebruik gemaakt van vernieuwende loyaltytools, waaronder een kortingsbonnen-applicatie. Klanten van ENECO Energie kunnen op de actiesite eneco.nl/energiekedingendoen unieke kortingsbonnen opvragen die direct per e-mail worden verstuurd. Bij het opvragen van een kortingsbon kunnen ze zich ook direct inschrijven voor de speciale nieuwsbrief. Op deze manier wordt een interessante database opgebouwd.

Het programma 'Energieke dingen doen' wordt naast de speciale actiesite landelijk gecommuniceerd in 'Thuis in energie', het magazine van ENECO Energie. Ter promotie worden advertenties en radiospots ingezet. Het aanbod varieert van korting op een introductiecursus-zweefvliegen tot en met exclusieve producten. Binnen het programma stimuleert ENECO Energie ook services, zoals het online doorgeven van de meterstanden.

Voor de realisatie en het onderhoud van dit programma maakt doornvogel gebruik van een eigen loyaltyplatvorm. Dit platvorm bestaat uit een contentdatabase van ruim 1500 unieke en verrassende activiteiten, promotiepartners en applicaties. doornvogel heeft daarmee een unieke propositie onder de noemer Entertaining loyalty. Klanten op dit gebied zijn naast ENECO Energie onder andere T-Mobile en de Staatsloterij. De afgelopen jaren heeft doornvogel met haar werk verschillende prijzen gewonnen, waaronder twee maal de publieksprijs 'Beste Website' van de SpinAward.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u opnemen met:

Everaldo van Doorn
Creatief directeur
020-7 710 710
06-533 34 930
everaldo@doornvogel.com
www.doornvogel.com