Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


9 September 2004


Onderwerp: vier aanhoudingen na bedreiging.


De politie Zutphen heeft vanmiddag eerst twee mannen ( 25, 33) en later een man (28) eneen vrouw (28) aangehouden naar aanleiding van een bedreiging van een 33-jarige Zutphenaar. De laatste twee belemmerden de politie bij hun werk. De politie zoekt getuigen van de bedreiging en heeft de zaak in onderzoek.


Even na het middaguur kreeg de politie een melding dat een man bij een winkel in de Laarstraat naar binnen was gevlucht. Hij zou op de Berkelsingel door twee bekenden in een auto bedreigd zijn. De politie werd gewaarschuwd en even later werd de betreffende auto aangetroffen bij een winkel aan de Gerard Doustraat.


Toen er twee mannen(25,33), die overeen kwamen met het opgegeven signalement, bij de auto kwamen werden zij door gealarmeerde agenten aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.


In afwachting van een sleepbedrijf die de auto zou afvoeren, bleef één agent ter plaatse. Deze werd op een gegeven moment aangesproken door de bestuurder van een auto die wilde voorkomen dat de auto werd meegenomen. Een en ander ontaarde in een worsteling waarbij de man(28) werd aangehouden. Zijn passagiere(28) bemoeide zich met de aanhouding en beledigde de agenten waarop ook zij werd aangehouden.


De mannen die worden verdacht van de bedreiging zijn in verzekering gesteld, de man en vrouw die het politiewerk belemmerden zijn na verhoor heengezonden en krijgen proces-verbaal.


De politie zoekt eventuele getuigen van de bedreiging ( 0900-8844) en stelt een verder onderzoek in.


Tot slot merkt de politie op, dat door deze aanhouding, een aanhouding van een winkeldief en de assistentieverlening bij een ernstige aanrijding elders in het district enkele uitgenodigde aangevers teleurgesteld moesten worden. De politie Zutphen kon op dat moment hun aangifte niet opnemen en vraagt nogmaals begrip voor dit ongemak.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --