KWIK FIT

Kwik-Fit zet aanval in op dealers

Grote onderhoudsbeurten veel te duur:
Kwik-Fit zet aanval in op dealers

Harderwijk, 9 september 2004. Met de introductie van de Grote onderhoudsbeurt voor een vaste, lage prijs zet Kwik-Fit de aanval in op de dealers. Kwik-Fit gaat de concurrentie niet alleen op het gebied van prijs aan. 'Vaak weten mensen niet wat er bij een Grote beurt wordt gedaan, maar krijgen ze wel een enorme rekening gepresenteerd. Wij maken de Grote beurt inzichtelijk voor de automobilist, en geven daarom aan elke klant het uitgebreide inspectieformulier met 95 gecontroleerde punten mee naar huis,' aldus Retail Directeur Jeroen van der Marel.

Auto's worden bij Kwik-Fit op 95 punten gecontroleerd en gratis APK-gekeurd. Ook zijn het verversen van de motorolie, het vervangen van het oliefilter, het brandstoffilter en het luchtfilter, het reinigen van het interieurfilter en het vervangen van de bougies bij de prijs inbegrepen. Bovendien kan een afspraak binnen enkele dagen worden gemaakt, dus ook wachttijden van enkele weken behoren nu tot het verleden.

Kwik-Fit hanteert vaste prijzen voor de Grote onderhoudsbeurten, zodat de automobilist achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De prijzen die Kwik-Fit voor een Grote onderhoudsbeurt vraagt zijn namelijk niet afhankelijk van het merk of type auto, maar van het aantal cilinders en het olietype.

Van der Marel: 'Sinds wij zijn gestart met het aanbieden van de Grote onderhoudsbeurt is er veel onrust bij de dealers. Wij bieden namelijk een volledige onderhoudsbeurt aan die duidelijk is voor de klant, met duidelijke garanties en voor een zeer scherpe prijs (vanaf 159 euro). De afgelopen maanden hebben meer dan 30.000 automobilisten tot volle tevredenheid een Grote onderhoudsbeurt bij Kwik-Fit uit laten voeren. We kunnen ons goed voorstellen dat de dealers daar niet blij mee zijn.'

Kwik-Fit is marktleider op het gebied van auto-onderhoud in Nederland. Kwik-Fit is een internationaal opererend auto-onderhoudsbedrijf met meer dan 3.500 vestigingen in Europa.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Kwik-Fit Nederland B.V.
Jeroen van der Marel,
Retail Directeur
Tel. 0341 - 47 47 52

06 - 22 47 63 22

Alexander Viazemsky PR
Ellen Veurink
Tel. 020 - 609 03 29

06 - 52 02 42 22


09 sep 04 19:05