VAN LUYKEN COMMUNICATIE

Award voor Royal Asscher Diamond

GECORRIGEERD PERSBERICHT

Royal Asscher onderscheiden voor
veertig jaar diamantexport naar Japan

Leiden/Amsterdam - 9 september 2004 - Royal Asscher Diamond Company Ltd is onderscheiden voor veertig jaar succesvolle export van geslepen sierdiamant naar Japan. De onderscheiding is toegekend door de Dutch and Japanese Trade Federation (Dujat). Namens Minister van Economische Zaken, Mr.L.J.Brinkhorst, reikte Secretaris Generaal Drs. J.W. Oosterwijk de onderscheiding vandaag uit tijdens het symposium 'Discovering the new Japan' in het academiegebouw van de Leidse Universiteit. De Dujat Awards worden eens in de vijf jaar toegekend.

Seiko Corporation, een van 's werelds grootste producenten van horloges en klokken, verzorgt als enig agent de import en de distributie voor Royal Asscher Diamond in Japan. Seiko levert aan alle juweliers in Japan. Circa 125 geautoriseerde juweliers, gevestigd in de grote steden van Japan, mogen producten van Royal Asscher Diamond verkopen. Daaronder zijn gerenommeerde warenhuizen zoals Wako, Mitsukoshi, Takashimaya en Isetan.

Het familiebedrijf Royal Asscher Diamond Company wordt geleid door de broers Edward Asscher en Joop Asscher, die beiden regelmatig naar Japan gaan om juweliers in verschillende steden te bezoeken om zo het contact met de klanten te bevorderen en de markt beter te begrijpen.

De laatste jaren zijn de marketing en het productaanbod sterk gewijzigd. Door de langdurige recessie en de vergrijzing van de Japanse bevolking is de traditionele nadruk op diamanten verlovingsringen (Diamond Engagement Rings) verschoven naar juwelen en de nieuwe Royal Asscher(r) Cut.
De Royal Asscher(r) Cut, is een variant op de Asscher Cut die al gepatenteerd is sinds het ontwerp van 1902. Speciaal aan deze Royal Asscher(r) Cut is de spectaculaire lichtreflectie dankzij zijn 16 extra facetten. Dit nieuwe model is vierkant en heeft een totaal van 74 facetten. In de zijkant (rondist) van de steen is de naam Royal Asscher(r) Cut met laser gegraveerd. De combinatie van een ontwerp met een eeuwenoude traditie en moderne technologie heeft geleid tot een spectaculaire nieuwe slijpvorm die letterlijk schitterend is. De vraag naar Royal Asscher(r) Cuts vanuit Japan en de USA overtreft de productie.